Schooldammen.nl
schooldammen
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

DamZ, dé site voor jou!

Daar vind je de spelregels van het dammen.
Daar kun je online damtraining volgen
Daar kun je op de computer tegen elkaar dammen
DamZ is de site voor wie dammen leuk vindt, maar (nog) niet op een club damt.

Klik hier om naar DamZ te gaan!

DamZ, dé site voor jou!

Vind je dammen zó leuk dat je heel graag vaker zou willen dammen, ook buiten school? Kijk dan eens of er misschien een damclub bij jou in de buurt zit.

Op de damclub zitten mensen die al heel lang dammen en er vaak ook heel goed in zijn. Zij kunnen je allerlei trucjes leren hoe je door soms een schijf weg te geven, meer schijven kunt winnen. En ook hoe je soms heel slim een dam kunt halen. Op de meeste damclubs hebben ze cursusboeken en kun je ook échte diploma's halen! 

Zit er geen damclub bij jou in de buurt, maar wil je wel beter worden of samen met je damvrienden op school damles krijgen? Laat je vader of moeder of de meester of juf dan even contact met ons opnemen. We kunnen dan overleggen wat het beste bij jou en bij jouw situatie past!

Zit je al op de Damclub en wil je graag meer échte toernooien spelen? Kijk dan maar eens in de agenda op Jeugddammen.com. Daar staan alle belangrijke en grote toernooien en ook veel kleinere, regionale toernooien. Misschien is er binnenkort wel een toernooi bij jou in de buurt?!
Daar lees je ook de verhalen over kinderen zoals jij die dammen leuk vinden, op een club zitten, trainen en dan soms zó goed worden dat ze Nederlandse Kampioenschappen mogen spelen. Of soms zelfs Europese of Wereld Kampioenschappen!

DamZ is de website van Pinky, de enige damverslaafde pinguin ter wereld. Pinky wil graag dat kinderen leren dammen en heeft daarom DamZ laten ontwikkelen. Tijdens schooldamwedstrijden komt Pinky soms op bezoek om met de schooldammertjes te knuffelen en op de foto te gaan.