Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

HF Pupillen Overijssel onverwacht bezoek

Kampen en Westerhaar waren woensdag 10 februari het podium van de halve finales van het Overijssels schooldamkampioenschap voor pupillen. Met tachtig kinderen iedere ronde achter de borden was het een daverend succes. En er kwam onverwacht nóg een grote damliefhebber op bezoek!

HF Pupillen Overijssel onverwacht bezoek

De deelnemers in Kampen werden tijdens de opening en sluiting van de halve finale verrast door Pinky. Pinky, een pinguïn, is de mascotte vanuit het project 'DamZ' van de Koninklijke Nederlandse Dambond. Tijdens de prijsuitreiking mochten alle teams op de foto met die gekke pinguïn en uiteraard kregen ze ook een warme knuffel van de vogel! 

Uiteindelijk was er ook nog een winnaar in Kampen, het eerste van de Gouden Emmer uit Heino, al waanden alle tachtig kinderen zich tot winnaar toen ze met Pinky op de foto mochten! Als je dit leest en je wilt ook op de foto met Pinky? Doe dan mee aan veel toernooien en wie weet krijg jij van Pinky ook een heel warme knuffel! En kijk eens op de speciale website van Pinky: www.damz.nl. Daar kun je dammen en zetjes oefenen.

De beste in Westerhaar bleek De Mare. De Mare wist alle partijen te winnen en hoefde slechts drie bordpunten af te staan. 

De volledige eindstanden zijn te vinden op de website jeugd.podb.nl. De beste acht teams per poule hebben zich geplaatst voor de finale van het Overijssels schooldamkampioenschap voor de pupillen. Deze finale wordt woensdagmiddag 17 februari gespeeld in Summercamp Heino. 

HF Pupillen Overijssel onverwacht bezoekHF Pupillen Overijssel onverwacht bezoekHF Pupillen Overijssel onverwacht bezoekHF Pupillen Overijssel onverwacht bezoek

Geplaatst op woensdag 10 februari 2016 door Michel Stempher

Terug naar overzicht