Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken n bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

School met de bijbel uit Sint-Annaland ongeslagen winnaar

Tijdens het schooldamkampioendschap 2016 op het eiland Tholen (Zeeland) is School met de Bijbel ongeslagen als winnaar uit de bus gekomen. Goede tweede werd Casembrootschool. Beide teams mogen deelnemen aan het Zeeuws Schooldamkampioenschap, dat op 2 maart 2016 zal worden gehouden in Lewedorp.

School met de bijbel uit Sint-Annaland ongeslagen winnaar

Op de woensdagen 20 en 27 januari 2016 werd het Thoolse schooldamkampioenschap van het eiland Tholen gehouden. Zoals elk jaar vond dit toernooi plaats in de Meulvliet te Tholen. Dit jaar waren er 15 deelnemende schooldamteams, afkomstig van 8 verschillende basisscholen.

Er werden in totaal 8 rondes gespeeld, iedere middag 4 wedstrijden, en dit alles volgens het zogenaamde Zwitsers-systeem. Na een welkomstwoord van organisator Andries de Meyer werd er enthousiast een begin gemaakt. De arbiters, Hans van Akkeren en Henk Gunter, zorgden er voor dat alles in goede banen werd geleid.

De teams zorgden voor een mooie spannende strijd. Er werd soms snel gespeeld, en daardoor werd ook niet altijd de beste zet gedaan. Af en toe klonk er een vreugdekreet, als er een winnende stand op het bord kwam. Maar ook werd een flinke zucht gehoord, als men in de gaten had dat er een minder goede zet werd gespeeld.

Na enkele ronden werd duidelijk dat de beste dammers dit jaar uit Sint-Annaland kwamen. Zowel de School met de Bijbel als de Casembrootschool gingen voortvarend van start. Het onderlinge duel werd door de School met de Bijbel gewonnen. Na de 1e dag ging het 1e damteam van deze school ongeslagen aan de leiding, gevolgd door het 1e team van de Casembrootschool.

Op de 2e wedstrijddag liet de koploper er geen gras over groeien. Ook de 4 wedstrijden van deze middag werden gewonnen, zodat het 1e team van de School met de Bijbel uit Sint-Annaland duidelijk de sterkste was. Het 1e team van de Casembrootschool bleef deze middag ook goed volgen. Alleen in de laatste ronde moest dit team nog een gelijkspel toestaan, maar de 2e plaats was al zeker. Het 2e team van de School met de Bijbel uit Sint-Annaland maakte het Sint-Annalandse success compleet door de 3e plaats te pakken.

De uitslag [waarbij na elk team is vermeld: 1) het aantal wedstrijden 2) het aantal wedstrijdpunten 3) het aantal bordpunten] is geworden:

School met de Bijbel 1 (Sint-Annaland) 8-16-51
Casembrootschool 1 (Sint-Annaland) 8-13-42
School met de Bijbel 2 (Sint-Annaland) 8-9-41
Oosterscheldeschool 2 (Scherpenisse) 8-9-38
Groen van Prinstererschool 1 (Scherpenisse) 8-9-35
Juliana van Stolbergschool 1 (Sint-Maartensdijk) 8-9-34
Die Heenetrechtschool 2 (Oud-Vossemeer) 8-9-33
Casembrootschool 2 (Sint-Annaland) 8-9-31
Oosterscheldeschool 1 (Scherpenisse) 8-8-35
Die Heenetrechtschool 1 (Oud-Vossemeer) 8-8-34
Koningin Julianaschool 1 (Sint Philipsland) 8-8-33
Juliana van Stolbergschool 2 (Sint-Maartensdijk) 8-7-34
Eben Haezerschool 1 (Tholen) 8-7-32
Koningin Julianaschool 2 (Sint Philipsland) 8-4-17
Groen van Prinstererschool 2 (Scherpenisse) 8-3-22

 

 

School met de bijbel uit Sint-Annaland ongeslagen winnaar
De spelers van het winnende team zijn, van links naar rechts: Rafi Jungbeker, Robin Goedegebuure, Ruben van t Hof, en Dennis Verwijs.
Geplaatst op maandag 1 februari 2016 door C.Rijk

Terug naar overzicht