Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Schooldammen Vlissingen

Ook dit jaar weer Theo Thijssenschool superieur in de strijd om de Vlissingse schooldamtitels. Wij hebben de titel maar herhaald. Vorig jaar was het het 3e achtereen volgende jaar dat de zowel de schooldamtitels bij de pupillen als bij de welpen een prooi werd voor de de Theo Thijssenschool. Dit jaar dus voor de 4e achtereenvolgende keer.

Schooldammen Vlissingen

Nou waren ze zeker bij de pupillen favoriet. Het team bestond merendeel uit de welpen van vorig jaar die toen nog meestreden om de landelijke titel. Maar ook bij de welpen waren ze superieur. De organisatie was ook dit jaar weer in handen van de verenigingen Lammerenburg en Souburg en verliep eigenlijk vlekkeloos. Jammer dat het aantal deelnemende scholen wat tegenviel. Het enthousiasme was zoals altijd geweldig en de snelheid van spelen ook weer. En dat gaat uiteraard wel eens ten koste van wat foutjes. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Bij de pupillen namen 6 teams van 3 scholen deel en hier speelden alle teams een volledige competitie van 5 ronden. Zie onderstaand de uitslag. De eerste 2 teams gaan door naar het Zeeuws kampioenschap op 2 maart te Lewedorp.

Bij de Welpen namen 7 teams deel van 4 verschillende scholen. Hier werden voorrondes gespeeld in een groep van 4 en in een groep van 3 teams. De nummers 1 en 2 gingen naar de 1e finale groep en de overigen naar de 2e  finale groep. Ook hier was het 1e team van de Theo Thijssenschool superieur. Ze wonnen alle wedstrijden. In deze categorie gaan de eerste 3 teams over naar de Zeeuwse finale.  

Hieronder alle uitslagen

Pupillen eindstand
1. Theo Thijssenschool 11037
2. Louise de Coligny 1622
3. Louise de Coligny 2518
4. Omnibus 2417
5. Omnibus 1314
6. Theo Thijssenschool 2212

Welpen Voorronde
Groep 1
1. Theo Thijssenschool 14-14 
2. Louise de Coligny1- 4 
3. Theo Thijssenschool 41- 4 

Groep 2.
1. Thijssenschool 24-14 
2. Theo Thijssenschool 34-14 
3. Tweemaster Kameleon 12-12 
4. Omnibus 12- 8 

Finale
Groep 1
1. Theo Thijssenschool 16-19Kampioen
2. Theo Thijssenschool 24-16 
3. Louise de Coligny 12-9 
4. Theo Thijssenschool 30-4 

Groep 2
1. Theo Thijssenschool 44-12 
2. Tweemaster Kameleon 12-8 
3. Omnibus 12-7 
Schooldammen VlissingenSchooldammen VlissingenSchooldammen Vlissingen

Geplaatst op donderdag 28 januari 2016 door C.Rijk

Terug naar overzicht