Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Schooldammen Heerhugowaard grandioos!

Het is het toernooi waar velen al maanden naar toeleven: het schooldammen. Voor sommige kinderen een eerste kennismaking met het dammen. Voor andere een reis naar een eventueel kampioenschap. Want.... vorig jaar nog ging een school uit Heerhugowaard met die titel aan de haal!

Schooldammen Heerhugowaard grandioos!

Maar waar het vooral om ging vandaag was de gezelligheid en de spanning om tegen andere kinderen te dammen. Natuurlijk is er soms het duidelijke verschil tussen kinderen die echt op de damclub zitten en de anderen die het thuis of op school spelen. Maar we dammen in teams en als er één een keer verliest, dan kan een ander weer winnen. 

We hadden maar liefst vier groepen waar om het hardst werd gestreden om de finales van volgende week te halen. De mooiste partijen werden afgewisseld met soms een klein schoonheidsfoutje. Vooral bij de kleinsten werd nog wel eens vergeten om te slaan, maar dat maakt het juist zo leuk. De organisatie stond als een huis en hulde voor alle vrijwilligers die dit mooie toernooi weer mogelijk maken en ik kijk nu al uit naar de grote finaledag. Komt u ook kijken? Het begint om 13:30 in onze speelzaal.

Hier de uitslagen van het schooldammen Heerhugowaard.

Schooldammen Heerhugowaard grandioos!
Bron en foto's: website damclub SNA
Geplaatst op zondag 10 januari 2016 door WebM

Terug naar overzicht