Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Plusklas in Leiden de primeur

De Plusklas in Leiden is december begonnen met een primeur! Ze bereidden zich voor op het schooldamkampioenschap door online tegen elkaar te dammen in een toernooitje. De Plusklas hoopt volgend jaar heel ver te komen op het NK schooldammen.

Plusklas in Leiden de primeur

De Plusklas is een samenwerking tussen de basisscholen De Singel, De Viersprong en De Springplank in Leiden. Leerlingen die wat sneller gaan dan de rest krijgen in de Plusklas extra uitdaging. Zo krijgen ze op woensdag extra lessen in dammen, blokfluiten en Frans.

Na al het leren uit de boeken en centraal op  het digibord, is er natuurlijk niets leuker dan het geleerde ook echt uit te proberen in partijen. Daarvoor heeft de klas accounts aangemaakt op DamZ.nl. Nu kunnen ze klassikaal in toernooien meespelen, maar ook thuis online trainen of online tegen klasgenootjes spelen.

Lesmethodes dammen
Voor damlessen heeft de Dambond een complete methode ontwikkeld, met een opbouw van beginners naar vergevorderd. Dit materiaal is te bestellen in de webshop. Maar in de loop der jaren hebben verschillende damtrainers ook eigen methodes ontwikkeld en materiaal daarbij vervaardigd. De damtrainer kiest welk systeem hij het best bij de groep vindt passen. In Leiden is gekozen voor de methode van Henk Stoop in combinatie met voorbeelden op het digibord. 


Geplaatst op donderdag 3 december 2015 door WebM

Terug naar overzicht