Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Schooldammen begint in Oene met simultaan

De School met de bijbel in Oene heeft wel een heel bijzondere start van het schooldammen. Vincent Houtjes die in 2011 en 2014 Nederlands Kampioen sneldammen werd zal met een simultaan het startschot geven voor de damlessen op school.

Schooldammen begint in Oene met simultaan

Een simultaan betekent dat één persoon tegen een heleboel anderen tegelijk speelt.

Volgens juf Evelien Smit zijn de kinderen erg enthousiast en had ze binnen de kortste keren al 24 aanmeldingen binnen voor de simultaan. "Veel kinderen kennen Vincent uit de krant, omdat hij ook op Europese en Wereldkampioenschappen heeft gespeeld. Ze vinden het heel spannend, maar vooral leuk om tegen hem te spelen".

De school uit Oene doet al vele jaren mee aan het schooldammen en is ooit tot de halve finale van de provincie Overijssel gekomen. Maar dit jaar hopen ze, zeker na zo'n start, weer een stapje verder te komen.


Geplaatst op maandag 21 september 2015 door cor

Terug naar overzicht