Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Damlessen Zwartsluis afgesloten met simultaan

Op donderdag 11 juni 2015 hebben alle 14 meerpresteerders van de Arembergschool een simultaandamwedstrijd gespeeld tegen Klaas Wobben van damvereniging 'De Schuivende Schijf' (DSS) uit Zwartsluis.

Damlessen Zwartsluis afgesloten met simultaan

DSS bestaat inmiddels meer dan 80 jaar, heeft vele enthousiaste leden en behaalt mooie resultaten. Wedstrijdleider Klaas Wobben en voorzitter Jacob Lok van deze damvereniging hebben de kort voor de zomervakantie damlessen verzorgd op de Arembergschool. Elke les startte met een voorbeeld en uitleg, waarna tijdens onderlinge partijen de leerlingen gecoacht werden. 

"Erg leerzaam voor de kinderen", aldus coördinator meerpresteerders Silvia van der Meer. "Dammen traint het concentratie- en rekenvermogen en je leert vooruit te denken."

Als afsluiting daagde Klaas Wobben de leerlingen uit voor een simultaanwedstrijd. Nu kon het geleerde in de praktijk gebracht worden. Er werden mooie zetten geplaatst en combinaties uitgevoerd. Na een spannend uur was de uitslag als volgt: 10 partijen gewonnen, 1 verloren en 3 gelijk gespeeld.

De reacties van de leerlingen op de damlessen waren zeer positief. "We hebben goede uitleg gekregen en ik ga nu zeker vaker dammen", was één van de uitspraken. "Een zeer geslaagde en succesvolle samenwerking tussen DSS en de Arembergschool, die zeker voor herhaling vatbaar is", is de conclusie van Silvia van der Meer.

Bron: http://www.zwartewaterkrant.nl/index.php?page=nieuwsid&id=46559

  Brief basisscholen Emmeloord dammen

Geplaatst op maandag 13 juli 2015 door WebM

Terug naar overzicht