Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Rehobothschool bij NK schooldammen

Zaterdagmorgen vertrok een groep jongelui met hun ouders en begeleiders naar Hoogeveen, om daar deel te nemen aan NK schooldammen voor welpen. Het welpenteam van de Rehobothschool had zich via eerdere voorronden en halve finale verzekerd van deelname aan dit Nederlands Kampioenschap. Finalisten uit het hele land waren zo bijeen om hun capaciteiten met elkaar te meten. Er werd in totaal 9 ronden gespeeld door 18 teams.

De meisjes Mirthe Koppelaar en Nikkia Loeffen en de jongens Thimo van de Bree, Lennart van Houwelingen, Jorrit Roest en Sem van Wijngaarden streden voor wat ze waard waren.
Er werden wedstrijden verloren, maar ook gelijk gespeeld en uiteraard gewonnen. 

Na 5 ronden stonden onze plaatselijke welpen zelfs op de 9e plaats, maar dit was niet vol te houden. In de eindstand is de Rehobothschool op een fraaie 14e plaats terechtgekomen.
Aan het eind van de middag werden de vaantjes en bekers uitgereikt door de plaatselijke burgemeester. School De Krullevaar uit Hoogeveen werd 1e en ontving een grote beker.
Met een ervaring rijker en tevreden na deze geslaagde damdag keerden ze huiswaarts

Bron: Het Kompas Hardinxveld-Giessendam
Geplaatst op woensdag 3 juni 2015 door cor

Terug naar overzicht