Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Halve finales gespeeld. Finalisten bekend.

Het schooldamkampioenschap is het belangrijkste toernooi van de KNDB. Hier maken kinderen en ouders kennis met het mooie damspel en het is hèt toernooi om ze aan het dammen te binden. Het is dus het visitekaartje van de dambond!

Honderden scholen beginnen in de regio aan de cyclus om uiteindelijk te strijden om het Nederlands Kampioenschap. Afgelopen zaterdag streden 129 teams om 40 finaleplaatsen. Bij sommige toernooien was het enorm spannend. Bij de welpen in Heerde wisten twee teams het te presteren om exact op de vijfde plaats te eindigen. Slechts 1 team mocht door naar de finale. Gelukkig heeft de organisatie van het NK nog de mogelijkheid om twee extra finalisten aan te wijzen. Het afgevallen team in deze poule is zeker een kandidaat.

Ook in Hijken was het bijzonder. Zeven teams op de vijfde plaats met elf punten. Gelukkig gaf hier de weerstandspunten wel een duidelijke ranglijst.

Bij de pupillen in Huissen zagen we eenzelfde beeld. Vier teams op de vijfde plaats en ook hier waren de weerstandspunten de scheidsrechter.

Voor de afgevallen teams is het jammer, natuurlijk. Maar ook dit maakt sport mooi. De "net niet" verhalen zijn net ze mooi als de "net wel".

Op 13 mei worden de landelijke finales gespeeld. De pupillen spelen in Hoornaar en de welpen in Reeuwijk.

De uitslagen staan op toernooibase: Welpen en Pupillen.


Geplaatst op zondag 16 april 2023 door Danny

Terug naar overzicht