Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Geslaagd schooldamtoernooi in Dedemsvaart

Damclub D.D.D. uit Dedemsvaart (Overijssel) organiseerde op 2 november 2022 het schooldamkampioenschap. Het toernooi wordt al vele jaren georganiseerd en kan steevast rekenen op een flinke deelname. Wat daarbij meespeelt is dat de vereniging al jarenlang actief is met het lesgeven op de diverse scholen in Dedemsvaart en omstreken. Er kan vastgesteld worden dat een groot deel van de Dedemsvaartse jeugd op zeker moment in aanraking komt met het damspel. Dit jaar kwamen er liefst 25 teams op het toernooi af en dat betekende dat er honderd kinderen achter de borden zaten. Naast teams uit Dedemsvaart en Balkbrug was er dit jaar voor het eerst ook een school uit Hardenberg actief op het kampioenschap.

Nadat D.D.D.-voorzitter Gert Brink het openingswoord had gedaan en de toernooiformule uit de doeken was gedaan door D.D.D.-jeugdleider Jan Siegers, konden de kinderen om half 2 beginnen met hun toernooi. Zowel welpen als pupillen werkten een zevental rondes af waarbij voor elke ronde een kwartier was voorzien. Als de partij na een kwartier nog niet was afgerond was het aan de tafelarbiters om de uitslag vast te stellen.

Na fanatieke strijd kon om half vier de balans worden opgemaakt. De vier beste welpen- en pupillenteams plaatsten zich voor de vervolgwedstrijden van het Overijssels kampioenschap. Bij de pupillen werd er nog een finale gespeeld tussen de vier hoogstgeplaatste teams om vast te stellen wie de kampioen van Dedemsvaart zou worden. Bij deze finale waren veel kinderen actief die al onderdeel uitmaakten van de jeugdafdeling van D.D.D. Het niveau van deze partijen was heel behoorlijk en dat biedt goede perspectieven voor de Overijsselse vervolgwedstrijden.

De volgende teams plaatsten zich voor de Overijsselse vervolgwedstrijden:

Pupillen

1.       De Groen 1

2.       De Groen 2

3.       De Ark 1

4.       CNS Balkbrug

Welpen

1.       De Ark 2

2.       De Groen 3

3.       De Ark 1

4.       De Groen 2


Geplaatst op zaterdag 5 november 2022 door Bert Aalberts

Terug naar overzicht