Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Succesvol scholendamtoernooi regio Oost-Groningen

Na twee jaar met coronabeperkingen, heeft Damclub Winschoten onderhand het 9e scholendamtoernooi van Oost-Groningen de revue laten passeren.

Hiervoor werden ruim 30 basisscholen in de voormalige gemeente Bellingwedde, gemeente Pekela en gemeente Oldambt uitgenodigd om met één of meerdere teams deel te nemen aan dit scholendamtoernooi.

Voor groep 4 t/m 6 werd de finale afgewerkt op woensdagmiddag 28 september en voor groep 7/8 streden zes teams op woensdagmiddag 12 oktober om het kampioenschap. De wedstrijden vonden plaats in het gebouw van S.V. Bovenburen in Winschoten.

Kampioen bij groep 4 t/m 6 werd CBS Maranatha 2 uit Winschoten en de kampioen bij groep 7/8 werd CBS De Loopplank uit Blijham. Binnenkort wordt nog een individueel toernooi gepland.

Mede door de “herstart” van het schooldammen in de regio Oost-Groningen is de vraag naar het “damonderwijs” en “clinics” op de basisscholen toegenomen en zijn de leden van Damclub Winschoten actief bezig de damsport te promoten.


Geplaatst op dinsdag 25 oktober 2022 door Danny

Terug naar overzicht