Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De Krullevaar overtuigend kampioen

De Krullevaar uit Hoogeveen is op een overtuigende manier kampioen geworden.
Hiermee schrijven Lisa Scholtens, Roland Kreeft, Tristan Otten en Renco en Wilmer Oostindjer geschiedenis. Voor het eerst is een Hoogeveense basisschool Nederlands kampioen geworden. - Door de Organisatie

De Krullevaar overtuigend kampioen

Damclub Hoogeveen heeft onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Dam Bond (KNDB) het Nederlands schooldamkampioenschap tot en met groep 6 georganiseerd. Het Roelof van Echten College, afdeling Julianastraat, verzorgde de prachtige locatie. 

Achtien teams uit alle hoeken van het land kwamen naar Hoogeveen om te strijden voor de schooldamtitel. De kinderen straalde van enthousiasme. De leerlingen worden aangemoedigd door talloze begeleiders, ouders, leraren/leraressen.

Achttien teams namen deel aan dit toernooi en het telde in totaal negen ronden. De eerste ronde stond een mooi duel op het programma: De Krullevaar uit Hoogeveen tegen de St. Michaelschool uit Groningen. De Groningse school heeft in het verleden al vele successen geboekt op het schooldamkampioenschap. Maar de formatie van Hoogeveen was in de breedte te sterk: 7-1. De Krullevaar verloeg alle concurrenten, alleen de Johan Friso uit Wageningen kon het team op een gelijkspel houden.

De Krullevaar boekte een monsterscore van 17 punten. De nummer twee, St. Michaelschool uit Groningen, had in totaal 14 punten. De Montessorischool uit Wageningen werd derde met 13 punten. De Tweemaster uit Winschoten eindigde vierde met ook 13 punten, maar had in mindere weerstand. Johan Friso ging met de vijfde beker naar huis. Zij boekten 11 punten.

Eindstand
1. De Krullevaar Hoogeveen 17 punten
2. St. Michaelschool Groningen 14 punten
3. Montessorischool Wageningen 13 punten
4. De Tweemaster Winschoten 13 punten
5. Johan Friso Wageningen 11 punten
6. Eben-Haezerschool Bennekom 10 punten
7. Fontanus Harderwijk 10 punten
8. Oranje Nassauschool Stolwijk 9 punten
9. Joh. Calvijnschool Hoogeveen 9 punten
10. De Bron Molenaarsgraaf 8 punten
11. Theo Thijssen Vlissingen 8 punten
12. De Regenboog Gorinchem 8 punten
13. Canadaschool Doetinschem 8 punten
14. Rehoboth Hardinxveld 8 punten
15. Nederwoud Lunteren 6 punten
16. De Bron Marum 6 punten
17. Jan Kuiperschool Grootegast 3 punten
18. De Mare Almelo 1 punt

Alle onderlinge resultaten

De Krullevaar overtuigend kampioenDe Krullevaar overtuigend kampioenDe Krullevaar overtuigend kampioenDe Krullevaar overtuigend kampioen

Geplaatst op zaterdag 30 mei 2015 door Zainal Palmans

Terug naar overzicht