Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Ook de pupillen van De Bron landskampioen!

Loenen aan de Vecht - Afgelopen zaterdag is het pupillenteam van basisschool De Bron uit Molenaarsgraaf Nederlands kampioen schooldammen geworden. Een bijzondere prestatie van de basisschool uit Molenaarsgraaf met name omdat vorige week het welpenteam van De Bron eveneens de landstitel wisten te bemachtigen. Op de tweede plaats eindigde de dammers van De Klim-Op uit Hoornaar die hiermee ook een knappe prestatie wisten neer te zetten.

De verwachtingen van de pupillen van De Bron waren hoog gespannen. Niet alleen vanwege de sterke reputatie maar vooral ook omdat De Bron (nog steeds) titelhouder was. Het laatste NK stamt, als gevolg van Corona, weliswaar uit 2018/2019 maar dat was het jaar dat De Bron landskampioen werd.

De dag begon moeizaam voor De Bron door met minimale cijfers de eerste ronde te winnen. Dit bleken opstartproblemen te zijn want de rondes daarop werden eenvoudig winnend afgesloten. De spanning nam toe toen De Bron het moest opnemen tegen De Klim-op, beide teams hadden tot dan toe geen punt verloren. Door met ruime cijfers te winnen liet De Bron zien de betere partij te zijn. In de wedstrijden die daarop volgden kwam De Bron niet meer in gevaar en werd het kampioenschap zonder puntverlies veiliggesteld.

De dammers uit Molenaarsgraaf / Brandwijk waren heer en meester in Loenen aan de Vecht en dat werd mede aangetoond door de prestatie van het tweede team. Dat team stond in de tussenstanden lange tijd bij de top 3. In de eindstand eindigde het team op de 4e plaats.


Geplaatst op zondag 22 mei 2022 door Jeroen Schakel

Terug naar overzicht