Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

NK Schooldammen Pupillen 2022

Loenen aan de Vecht - Ook bij de pupillen is Bron uit Molenaarsgraaf Nederlands Kampioen geworden tijdens het NK Schooldammen 2022. Op de 2e plaats eindigde OBS Klim op uit Hoornaar en 3e werd De Goede Herder uit Wapenveld.

In tegenstelling tot de welpen vorige week (100) hadden wij nu ruim 150 pupillen/kinderen die fanatiek aangemoedigd door ouders, begeleiders en docenten aan de slag gingen voor een podiumplaats. In Cultureel Centrum 't Web te Loenen aan de Vecht was het afgelopen zaterdag (21 mei 2022) een drukte van jewelste en de organisatie moest er alle zeilen bijzetten om alles in goede banen te leiden.

Ook nu was er grote belangstelling van ouders, begeleiders en scholen voor de damprestaties van de kinderen in Culturele Centrum 't Web. Hoofdarbiter Evert Davelaar moest hier en daar de supporters vermanend toespreken om de spelers niet te helpen tijdens de wedstrijden wat verder heel sportief is verlopen.

De Bron uit Molenaarsgraaf werd ook bij de pupillen ongeslagen kampioen. Naast de bekers en medailles voor de top 3 kregen alle deelnemers een DamZ damset mee naar huis en de scholen een oorkonde voor de deelname aan het NK Schooldammen Pupillen 2022.

Ook wil ik de ploeg vrijwilligers van de Damclub Loenen en Woudenberg onder aanvoering van Ben van de Linde bedanken voor de support om van deze dag een bijzondere dag te maken. Maar ook de UPDB en de KNDB voor het beschikbaarstellen van de benodigde damklokken.

Landelijke Schooldamcoördinator KNDB Lucien Farzan
Geplaatst op zondag 22 mei 2022 door Lucien Farzan

Terug naar overzicht