Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

NK Schooldammen welpen 2022

De Bron 1 uit Molenaarsgraaf is tijdens NK Schooldammen 2022 bij de welpen Nederlands kampioen geworden. Op de 2e plaats eindigde De Fakkel uit Goudriaan en 3e werd Binnenstebuiten uit Huissen.

NK Schooldammen welpen 2022

Ruim 100 kinderen maakten er onder aanvoering en aanmoediging van ouders, begeleiders en scholen afgelopen zaterdag (14 mei 2022) in Sportcentrum de Trits te Baarn een waar spektakel van. Het werd een dammarathon van 8 ronden en de energie spatte er tot en met de prijsuitreiking vanaf. Daarbij viel op dat de aanhang soms fanatieker waren dan de dammertjes zelf.

Er was grote belangstelling van ouders, begeleiders en scholen voor de damprestaties van de kinderen in de prachtige entourage van Sportcentrum de Trits. Duidelijk werd dat scholen ondanks Corona kosten nog moeite hebben bespaard en alsnog voor elkaar hebben gekregen om teams af te vaardigen.

Zonder tekort te doen aan andere scholen, de school De Bron uit Molenaarsgraaf won alle wedstrijden en zijn laatste jaren sterk in opmars. Naast de bekers en medailles voor de top 3 kregen alle deelnemers een DamZ damset mee naar huis en de scholen een oorkonde voor de deelname aan het NK Schooldammen Welpen 2022.

Verder wil ik een woord van dank uitspreken aan alle vrijwilligers die geholpen hebben om van deze dag een bijzondere dag te maken, maar ook speciaal aan de UPDB en Damclub Baarn Soest die alles tot in de puntjes hadden verzorgd.

Landelijke Schooldamcoördinator KNDB

Lucien Farzan


Geplaatst op dinsdag 17 mei 2022 door Danny

Terug naar overzicht