Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

NK Schooldammen voor pupillen in Alphen

Het Nederlands kampioenschap schooldammen voor groep 7 en 8 vindt plaats in Alphen aan den Rijn. Op zaterdag 30 mei zullen achttien schoolviertallen uit het hele land er één groot damspektakel van maken. Wethouder van Sport Michel du Chatinier zal om 10.30 uur de eerste zet verrichten in het Wijkcentrum Kerk en Zanen (de Oude Wereld 51).

NK Schooldammen voor pupillen in Alphen

De Alphense DamClub organiseert het Nederlands kampioenschap schooldammen ter ere van veertig jaar schooldammen in Alphen. Sinds 1976 is er elk jaar fanatiek om het kampioenschap van Alphen gestreden, met op het hoogtepunt meer dan veertig deelnemende schoolteams. De wisselbeker is nu al enkele jaren in bezit van de Kinderkring (Woubrugge), dat dit jaar de NK-finale net misliep.

Achttien scholen hebben zich geplaatst via de landelijke halve finales. De deelnemers komen uit het hele land, tot aan Groningen en Opeinde (Friesland) toe. Met de Springplank uit Hazerswoude-Dorp is er ook een lokale favoriet van de partij. Opvallend is verder de deelname van drie scholen uit dambolwerk Heerhugowaard.

Om de Nederlands kampioen schooldammen te bepalen worden acht rondes gespeeld volgens het zogenaamde Zwitsers systeem. De prijsuitreiking vindt plaats rond 16.45 uur. Erelid Rein Verkade zal dan de prijzen uitreiken. Eenieder is welkom om op 30 mei te komen genieten van het damgeweld: de toegang tot het wijkcentrum Kerk en Zanen is gratis. 

NK Schooldammen voor pupillen in AlphenNK Schooldammen voor pupillen in AlphenNK Schooldammen voor pupillen in Alphen
Een overzicht van de deelnemers is te vinden via de zijbalk: klik op "Finale pupillen".
Geplaatst op dinsdag 21 april 2015 door Martijn van der Klis

Terug naar overzicht