Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Halve finale schooldammen 's Gravenpolder

Schooldammers uit Zuid Holland superieur in landelijke halve finale in ’s Gravenpolder.

Halve finale schooldammen

Er namen 14 schoolteams aan deel. Acht teams uit Zuid Holland, vijf uit Zeeland en 1 team uit Noord Brabant. Er werden 8 rondes gespeeld volgens het z.g. Zwitsers systeem waarbij iedere ronde gespeeld wordt tegenstander gezocht wordt met ongeveer evenveel punten. Het was uitermate spannend maar al snel was duidelijk dat de teams uit Zuid Holland voor de drie finale plaatsen zouden gaan. 

De 1e plaats kwam uiteindelijk terecht bij het 1e team van de Groen van Prinsterschool uit Oud-Alblas. Op zich niet zo verrassend, daar zij ook al eerste waren van Zuid Holland Zuid. Op de 2e plaats met slechts 1 punt achterstand en toch wel enigszins verrassend de Eben Haezerschool uit Ottoland en volgens onze informatie als reserve toegelaten. De 3e finalist was de Springplank uit Hazerswoude 3e in Zuid Holland met weer 1 punt minder. De eerste Zeeuwse school was de Vlissingse Theo Thijssenschool op plaats 7 net voor Zeeuws kampioen de Jan Wouter van den Doelschool uit Zierikzee. De drie overige Zeeuwse scholen eindigden op de plaatsten 11,12 en 13. De 2 teams van Die Heenetrecht uit Oud Vossemeer speelden in Dongen en eindigden op de plaatsen 8 en 9.

Wel zeer succesvol waren de welpen van de Zeeuwse Theo Thijssenschool die als 3e eindigde in Molenaarsgraaf en daarmee een ticket veroverde voor de landelijke finale op 30 mei in Hoogeveen. Een werkelijk uitstekend resultaat. Hun 2e team eindigde als 7e. De Goese Kohnstammschool eindigde als 10e.

Deze, door de PZDB in het kader van het 90 jarig bestaan georganiseerde halve finale schooldammen voor pupillen, was een groot succes. Dit mede dank zij de medewerking van vele vrijwilligers. De uitslagen en de standen waren via een scherm allemaal te volgen en ook via internet konden de uitslagen gevolgd worden. De belangstelling in de zaal was groot. Een prachtig toernooi om op terug te kijken!

PlNaamWePuWhlWp
1   Gr. van Prinsterer Oud-Alblas  8145777
2   Eben-Haëzerschool Ottoland  8135777
3   De Springplank Hazerswoude Dorp  8125672
4   School met de Bijbel Noordeloos  8105773
5   De Bron Molenaarsgraaf  895777
6   Bernadetteschool Naaldwijk  895369
7   Theo Thijssen Vlissingen  894965
8   Jan Wouter vd Doelschool Zierikzee  884156
9   Gr. van Prinsterer 2 Oud-Alblas  884056
10   Bernadetteschool 2 Naaldwijk  874359
11   Samuelschool Kerkwerve  864156
12   Julianaschool s-Gravenpolder  834051
13   Kohnstamm Goes  824256
14   Heilig Hartschool Dongen  824152
Halve finale schooldammen Halve finale schooldammen
Er zijn heel veel foto's gemaakt van deze halve finale. Die vind je in het fotoalbum van de vereniging.
Geplaatst op zondag 12 april 2015 door Kees Rijk

Terug naar overzicht