Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Trainen en coachen voor (gevorderde) dammers

Voor iedereen die damtrainer is (of misschien wel wil worden) houdt de KNDB een themadag tijdens het NK in Emmeloord. Wie zich dus wil inzetten voor het dammen en daar meer over wil weten, eventueel de kennis wat verder wil oppoetsen, kan hier naartoe.

Zaterdag 11 april aanstaande organiseert de DamAcademie van de KNDB voor de derde keer de themadag 'Trainen en coachen (gevorderde) dammers', dit keer in Emmeloord. 
Deze themadag is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het belangrijkste platform voor het delen van kennis, ideeën en overtuigingen binnen het trainen en coachen van dammers.

DamAcademie
De DamAcademie is voor iedereen binnen de damwereld die iets doet op het gebied van training en/of coaching of die misschien overweegt om bezig te gaan met training en coaching. Het is er dus voor bedoeld om nieuw en bestaand kader te ondersteunen, te inspireren en kennis laten maken met relevante, actuele thema’s en opvattingen.

(Bij)scholen
Voor ervaren en gediplomeerde trainers en coaches is deze dag bij uitstek geschikt als bijscholingsbijeenkomst. Daarnaast is het ook bijzonder interessant voor beginnende trainers of dammers die zich afvragen of het wat voor ze is / cq. hoe te beginnen? Er is veel ervaring aanwezig die graag gedeeld wordt met welwillende en ambitieuze 'nieuwkomers'. 

Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor deze themadag vind je op de KNDB site.


Geplaatst op maandag 30 maart 2015 door cor

Terug naar overzicht