Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Titels ZHDB naar Stolwijk en Woubrugge

De Oranje Nassauschool uit Stolwijk en de Kinderkring uit Woubrugge zijn afgelopen zaterdag provinciaal kampioen schooldammen van Zuid-Holland geworden. In Gouda was de Goudse Waarden gastheer van een zeer spannend schooldamtoernooi, waar je meer dan 160 leerlingen van 21 basisscholen kon horen denken: zó stil en serieus werd er gedamd.

In de pupillencategorie (groep 7/8) ging de titel na een spannende strijd naar het viertal van de Kinderkring, vlak voor de Graaf Jan van Nasauschool (Gouda) en de Springplank (Hazerswoude-Dorp). De top-3 ontliep elkaar nauwelijks en speelde hun onderlinge partijen allemaal gelijk. De Graaf Jan van Nassauschool maakte echter een kleine misstap tegen de als vijfde geëindigde Bernadetteschool uit Naaldwijk, terwijl voor de Springplank de spanning in de laatste ronde te groot werd tegen de Willem de Zwijgerschool uit Den Haag, dat zo nog opschoof naar de vierde stek.

Bij de welpen (groep 1 t/m 6) liet de Oranje Nassauschool er geen gras over groeien: zij gingen ongeslagen naar de titel. De Johannes Postschool uit Hazerswoude ging lang goed mee met het Stolwijkse viertal, maar kregen in de voorlaatste ronde met 8-0 op de broek, en werden tot overmaat van ramp toen nog voorbij gestoken door de Kinderkring, dat dus een geweldige dag meemaakte. De Rehoboth (Waddinxveen) en de Bernadetteschool wisten door een mooie eindsprint nog op te stomen naar de plekken 4 en 5.

Voor de beste scholen uit de provincie wacht nu de landelijke halve finale. Die wordt op zaterdag 11 april gespeeld, op zes locaties in Nederland. Deze wedstrijden zijn weer de opmaat voor het Nederlands Kampioenschap Schooldammen, dat voor groep 7/8 op 30 mei in Alphen aan den Rijn gehouden wordt.

De volledige uitslag van het toernooi is te vinden op Toernooibase.
Geplaatst op woensdag 18 maart 2015 door Martijn van der Klis

Terug naar overzicht