Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Grand Prix Schooldammen: 10 weken dammen!

Om in deze corona tijdperk met veel tijd die binnen wordt doorgebracht, bieden wij vanuit de KNDB schooldammers (basisschoolleerlingen) de mogelijkheid om via Lidraughts.org online te dammen. In de komende periode (zomervakantie) tot eind augustus is er via Lidraughts voor welpen en pupillen een wekelijks online toernooi.

Van maandag 22 juni (welpen) en woensdag 24 juni (pupillen) tot eind augustus dammen in een “Grand Prix” vorm, dus 10 weken (vrij) dammen via Lidraughts.org.

Om mee te kunnen spelen heb je een account nodig, dus moet je als speler op Lidraughts zijn aangemeld. Als je een account hebt aangemaakt kun je inloggen en je aanmelden voor het toernooi. Handleiding om een account te maken en je aan te melden is op de KNDB / schooldammen site te vinden.

Iedereen die zijn gebruikersnaam en echte naam bekendmaakt bij mij Lucien Farzan, mailadres schooldammen@kndb.nl of  Michel Stempher mailadres jeugdzaken@kndb.nl, krijgt het toernooi wachtwoord gemaild waarmee deelname mogelijk is.

Elke maandag vanaf 22 juni tot en met 24 augustus van 15.30 - 17:00 voor welpen, groep 1 tot en met 6.

Elke woensdag vanaf 24 juni tot en met 26 augustus 15.30 - 17.00 uur voor pupillen, tot en met groep 8

Toernooi 24 juni: https://lidraughts.org/tournament/Zsiyqdet (wachtwoord: pupillen)

Iedereen die deelneemt, ontvangt punten per keer dat hij/zij meedoet.

Per toernooi zijn de volgende punten te winnen:

1e: 10 punten

2e: 8 punten

3e: 6 punten

4e: 4 punten

5e: 2 punten

Overige deelnemers 1 punt per gespeeld toernooi.

Alle tien toernooien per groep vormt een Grand Prix. Per toernooi komt een eindrangschikking op basis van de beste zes behaalde resultaten. De 1e drie met de meeste punten aan het einde winnen een (beker) prijs.  Handleiding Lidraughts
  Instructie pauzeknop

Geplaatst op vrijdag 19 juni 2020 door Danny

Terug naar overzicht