Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Halve finales en finale afgelast

Na de aanscherping van de Coronaregels door het Kabinet heeft het KNDB-bestuur na overleg met de jeugdcommissie en met de schooldamcoordinator besloten om de halve finales en finales van het NK schooldammen te cancellen.

De belangrijkste aanleiding is dat 5 provincies nog hun provinciale finale moeten spelen, dit moet nog na 1 juni,dus is er geen tijd meer voor een landelijk vervolg.  Heel spijtig, maar we zien geen andere mogelijkheid. 

Het is jammer, dat het schooldamseizoen zo moet eindigen. We gaan er van uit, dat iedereen volgend jaar weer heel enthousiast is om mee te doen!

Schooldammen Finale afgelast
Geplaatst op woensdag 25 maart 2020 door Danny Staal

Terug naar overzicht