Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Kampioenschap Gemeente Groningen

De Widar vrijeschool en de Oosterhoogebrugschool zijn de grote winnaars van het schooldamkampioenschap in de gemeente Groningen. Dit toernooi werd georganiseerd in het kader van "Het Fitte Brein" project, ondersteund door HANNN.

De opzet van het toernooi was dit jaar anders dan normaal. In plaats van een kampioenschap met viertallen, werd er een individueel damtoernooi gespeeld. Scholen die met meer dan vier kinderen meespeelden, deden mee voor het scholenkampioenschap. Door deze nieuwe opzet konden er ook kinderen meedoen, die geen team konden formeren. Iedereen die wilde dammen, kon dus gewoon dammen. Deze formule wordt overigens al jaren gehanteerd door het schaken in de stad Groningen en dat toernooi is behoorlijk succesvol.

De meeste deelnemers kwamen van de Widar Vrijeschool en de Oosterhoogebrugschool. Niet geheel verwonderlijk, want daar zijn damclinics gegeven en daarnaast is er ook het kampioenschap van de school georganiseerd. Uiteraard allemaal met de Damz! dambordjes!

De kinderen uit groep 4, 5 en 6 speelden in een grote groep volgens het Zwitsers Systeem. Aan het eind werden daar de ranglijsten per categorie bepaald. Kampioen van groep 6 werd Ramon Huijbrechts van de Widar. Onlangs werd hij ook al provinciaal kampioen bij de welpen, dus geheel verrassen was de titel niet. Groep 5 werd een prooi voor Anar Dalaj van de Beijumkorf. En in groep 4 was Luuk Hensen van de Nassauschool de sterkste.

Het aantal kinderen uit groep 7 en 8 was een stuk minder. We zijn ook pas weer twee jaar actief bezig met dammen op scholen, dus dat moet nog groeien. Volgend jaar is die groep ongetwijfeld een stuk groter! Kampioen van Groep 8 werd Anand Dalaj van de Beijumkorf en groep 7 werd een prooi voor Stefan Koenen van de Oosterhoogebrugschool.

Na enig rekenwerk werden de eindstanden voor de scholen bepaald. Bij de pupillen ging de titel naar de Oosterhoogebrugschool en de tweede plaats was voor de Widar vrijeschool. Zij mogen op 14 maart naar het provinciaal kampioenschap in Warffum. Bij de Welpen ging juist de titel naar de Widar Vrijeschool en werd de Oosterhoogebrugschool verwezen naar de tweede plaats. Beide teams mogen ook naar het provinciaal kampioenschap.

 


Geplaatst op woensdag 4 maart 2020 door Danny Staal

Terug naar overzicht