Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De Parel kampioen van Heerde

WAPENVELD – Op woensdag 29 januari werden opnieuw de damkampioenschappen van Heerde en omstreken gehouden. In totaal streden 13 teams van 6 verschillende scholen om de titel. Het welpenteam van De Parel ging ermee vandoor. Samen met vier andere teams gaan zij door naar de kampioenschappen van Overijssel.

Het team van De Parel wist alle teamwedstrijden te winnen en was daarmee een overtuigende winnaar. De School met de Bijbel uit Oene was een zeer goede tweede, met slechts één verlies; tegen De Parel. Deze teams gaan, samen met de Goede Herderschool en Het Talent door naar de halve finale van Overijssel op 12 februari a.s.. De organisatie was blij dit jaar ook twee scholen te mogen verwelkomen die nog niet eerder, of al langer geleden deelnamen: De Jan Ligthartschool uit Wapenveld en De Spreng uit Heerde. Zij kwamen nog wat ervaring tekort om zich te plaatsen, maar de kinderen hadden een leuke en leerzame middag.


Geplaatst op zaterdag 1 februari 2020 door WebM

Terug naar overzicht