Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De Schuilplaats Putten naar HF schooldammen

PUTTEN – Bij het Gelders kampioenschap schooldammen is het damteam van De Schuilplaats uit Putten als vierde geëindigd. Opnieuw een top-vijf notering voor deze Puttense basisschool die inmiddels een illuster rijtje damprestaties heeft neergezet. De nieuwe Gelders kampioen, Het Sterrenbos uit Huissen, was duidelijk sterker en behaalde maar liefst drie wedstrijdpunten meer. Ook het damteam van school De Pelikaan uit Putten (13e) heeft zich geplaatst voor de halve finale van Nederland.

De Schuilplaats Putten naar HF schooldammen

Aan de Gelderse finale voor het schooldammen in de pupillencategorie (groep 7 en 8) namen zeventien geplaatste schooldamteams deel. Vanwege het vele aantal leerlingen van de Gelderse basisscholen en de algehele sterkte van Gelderland als damprovincie, plaatsen zich veel teams uit Gelderland voor de halve finale. In dat opzicht was de Gelderse finale een formaliteit, de bovenste vijftien teams mogen zich melden voor de halve finale.

Een formaliteit was het voor de deelnemers echter niet. Met plezier en strijdlust namen de schooldamteams het tegen elkaar in viertallen op. Een wedstrijd werd gewonnen door tenminste vijf bordpunten te behalen (bij winst van een dampartij twee punten, bij remise één en bij verlies geen punten). Wat opvalt aan de eindstand is dat de verschillen maar al te vaak klein waren.

School Het Sterrenbos uit Huissen was duidelijk een maatje te groot. Deze school, voorheen de Jozefschool, gaat ongetwijfeld een eind komen en misschien worden zij wel de nieuwe kampioen van Nederland. Maar zover is het nog niet. Eerst wacht hen, evenals de andere Gelderse teams, de vaak loodzware halve finale van Nederland waarbij verdeeld over zo’n zes poules van twaalf teams slechts de bovenste (drie) zich plaatsen.

De halve finale van Nederland is op zaterdag 11 april en wordt verspreid over Nederland gespeeld. Daarna volgt het nationale kampioenschap (zaterdag 31 mei) waarbij de beste teams uit de halve finales elkaar treffen in de altijd spannende finale van Nederland. De Schuilplaats uit Putten weet ervan, zij hebben inmiddels ‘NK-ervaring’ maar ook voor hen zal eerst de halve finale een behoorlijke horde zijn.


Geplaatst op donderdag 19 maart 2015 door cor

Terug naar overzicht