Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Schooldamcyclus weer van start

De scholen zijn weer begonnen en ook het damseizoen is weer van start gegaan. Op sommige scholen zal er al weer druk geoefend worden. Wie worden volgend jaar de opvolgers van De Bron uit Molenaarsgraaf en De Krullevaar uit Hoogeveen?

Het is een lange weg naar de finale van Nederland. Honderden teams beginnen aan de regionale wedstrijden. Vaak volgen dan nog provinciale halve finales en de provinciale finale. De beste teams stromen door naar de Halve Finales van Nederland. Uiteindelijk plaatsen zich maar maar 18 teams per categorie voor de fnale. Dan volgt nog een zware damdag en uiteindelijk is er een school kampioen van Nederland. Tegenwoordig is er ook een heus Europees schooldamkampioenschap, dus het houdt dan nog niet eens op!

De eerste regionale wedstrijden zijn al aangemeld en ook een aantal provinciale finales zijn al bekend. Regionale coordinatoren zijn al druk bezig om toernooien in te plannen. Mis je nog een toernooi of zou je informatie willen over een toernooi in jouw regio? Neem dan contact op via het contactformulier. Organisatoren kunnen ook zelf een toernooi aanmelden via Toernooi plaatsen

Heb je net een toernooi gespeeld en wil je daarvan een verslag op schooldammen.nl? Dat kan! Je kunt via Mijn verslag een artikel schrijven en deze wordt dan zo snel mogelijk geplaatst.

Tot slot wens ik alle scholen veel succes met de voorbereiding op het schooldamseizoen. Voor de liefhebbers is hier nog de eregalerij te bewonderen.

 

 


Geplaatst op maandag 7 oktober 2019 door Danny

Terug naar overzicht