Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De Bron kampioen van Nederland

SCHAGEN - Op zaterdag 25 mei is CBS De Bron schooldamkampioen van Nederland geworden. In Schagen eindigde de dammers uit Molenaarsgraaf / Brandwijk voor de G.J. van Nassauschool uit Gouda en de Calvijnschool uit Hoogeveen. Het 2e team van CBS De Bron had zich ook weten te plaatsen voor het NK en eindigde op de 12e plaats.

 

De dag begon niet vlekkeloos aangezien er werd gestart met een gelijkspel tegen de school uit Woubrugge. Dit puntverlies werd weer rechtgezet door alle wedstrijden voor de pauze met ruime cijfers winnend af te sluiten. Na de pauze bleef er gewonnen worden en stond De Bron bovenaan de ranglijst. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg leek het kampioenschap voor het grijpen maar toen sloeg de spanning bij de spelers toe. In de voorlaatste ronde werden er wat foutjes gemaakt en kwam het team niet verder dan een gelijkspel. In de laatste ronde moest De Bron het opnemen tegen de nummer 2 en er moest minimaal gelijk gespeeld worden. Onder hoge druk wisten de dammers in een spannende eindstrijd er een 4-4 uit te persen. Dit was voldoende voor de overwinning!

 

 

Bij thuiskomst was er bij CBS De Bron een feestelijk ontvangst georganiseerd. De rode loper lag uit en de burgemeester was ter plaatse om de dammers te feliciteren met de geweldige prestatie.


Geplaatst op woensdag 5 juni 2019 door redactie

Terug naar overzicht