Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De Mare Almelo Kampioen van Overijssel

Woensdag 20 maart vond het kampioenschap schooldammen van Overijssel plaats voor de pupillen (de groepen 7 en 8). Het viertal van De Mare uit Almelo bleek veruit het sterkst: het won alle zeven rondes. Op drie punten achterstand eindigde De Groen uit Dedemsvaart als tweede. Het brons was voor De Fontein uit Kampen.

De Mare Almelo Kampioen van Overijssel

Stipt half twee begon de leuke damdag in dorpshuis Heerde. In een prachtige ruimte damden 64 kinderen tegen elkaar, tewijl de volwassen mensen in de ruimte ernaast hun stem uitibrachten voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de waterschappen. Kortom, een mooie combinatie voor een geweldige middag.

Al snel bleek het team van De Mare uit Almelo wel heel erg sterk. De ene na de andere wedstrijd werd gewonnen en het was dan ook niet de vraag of, maar hoe dik dit team kampioen ging worden. Na zeven rondes bleek zelfs dat de vier kinderen als team alle (!) wedstrijden hadden gewonnen en daarmee zijn ze de terechte kampioen. 

Om de tweede en derde plaats was het een stuk spannender. Aan het einde van de streep bleek De Groen uit Dedemsvaart net iets sterker dan de beide Fontein-scholen. De variant uit Kampen pakte het brons, terwijl de Westerhaarse Fontein genoegen moest nemen met de vierde plaats.

De eerste elf teams hebben zich gekwalificeerd voor de halve finale van Nederland. Deze vindt plaats op zaterdag 13 april.

1 2 De Mare Almelo
2 1 De Groen Dedemsvaart
3 4 De Fontein Kampen
4 6 De Fontein Westerhaar
5 5 Wegwijzer Oosterwolde
6 3 De Parel Wapenveld.
7 12 De Ark Daarle
8 13 Gouden Emmer Heino
9 7 De Schaapskooi Wezep
10 9 Het Talent Heerde
11 10 De Meidoorn Wezep
12 8 De Schaapskooi Wezep.
13 14 CNBS Windesheim Sibculo
14 15 Het Meerrijk Kampen
15 11 De Ark
De Mare Almelo Kampioen van OverijsselDe Mare Almelo Kampioen van Overijssel

Geplaatst op zaterdag 23 maart 2019 door WebM

Terug naar overzicht