Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken n bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Het Talent Heerde herovert titel

WAPENVELD Op woensdag 30 januari werd in Wapenveld het schooldamtoernooi voor Heerde en omstreken gehouden. Maar liefst 14 teams uit Heerde, Wapenveld en Oene namen deel aan dit toernooi, waarbij Het Talent 1 uit Heerde er met de hoogste prijs vandoor ging. Daarmee heroveren ze de titel Kampioen van Heerde en omstreken, die ze in 2015 voor het laatst wonnen.

Het Talent Heerde herovert titel

Rode wangen, gespannen gezichten en wiebelende voeten, herkenbare signalen dat er een schooldamtoernooi gaande is. Het lijkt voor veel mensen een passieve bezigheid, maar door het enorme denkvermogen en de snelheid waarmee dat gebeuren moet, giert de adrenaline door de zaal. Tussen de partijen door moeten de kinderen vaak ook even naar buiten om die spanning uit hun lijven te jagen. In totaal werden 7 ronden gespeeld, in teams van vier spelers. Per team waren er dus per ronde 8 punten te behalen, 2 punten per gewonnen bord. Bij een 4-4 stand krijgen beide teams één punt en vanaf 5-3 krijgt het team met de meeste punten de winstpunten, dus 2-0. Als eerste geldt het teamresultaat en pas bij een gelijk aantal punten wordt gekeken naar het totaal aantal punten. Na 7 ronden spelen, waarbij de laatste ronde nog bijzonder spannend was om de winst, bleek Het Talent uit Heerde wederom de winnaar te zijn, met 12 punten en 36 bordpunten. Mooie opsteker voor meester Nathan Kalle, die het dammen op school al vele jaren promoot en begeleidt. De twee achtervolgende scholen hadden ook 12 punten, maar beide 30 bordpunten, waardoor een barrage nodig was. Daarbij trok De Parel 1 uit Wapenveld aan het langste eind ten koste van de School met de Bijbel uit Oene.

De volgende scholen gaan door naar de Provinciale Kampioenschappen:
Pupillen (groep 7 en 8) Het Talent 1, De Parel 1, School md Bijbel 1  en Het Talent 2 spelen de halve finale van Overijssel op 12 februari in Kampen en de welpen (t/m groep 6) De Parel 2 en Goede Herder 2 spelen de finale van Overijssel op 6 maart in De Heerd in Heerde.

Fotos: < >overzichtsfoto-Niek Regterschot < >Het Talent: Nathan Kalle
Geplaatst op woensdag 30 januari 2019 door WebM

Terug naar overzicht