Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken n bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

70 jaar schooldammen in Den Helder

In Den Helder is het oudste schooldamtoernooi van Nederland. De Helderse damclub organiseerde op de zaterdagen 19 en 26 januari al voor de 70e keer het schooldamtoernooi. Er werden in totaal 18 ronden gespeeld en het was een spannend en druk bezocht toernooi. Na ongeveer 25 jaar, wist de Kon. Julianaschool uit Den Helder weer eens een titel te veroveren.

70 jaar schooldammen in Den Helder

Na de 1e dag lagen de uiteindelijke winnaars nog 4e .bij de pupillen.  Er waren vele spannende partijen nodig  voordat de beslissing viel. Titelverdediger de Hofstee uit Julianadorp werd 2e, gevolgd door de Rank uit Julianadorp en de Meerpaal uit Anna Paulowna

Bij de welpen waren het dezelfde scholen die de prijzen verdeelden, hier werd de Hofstee  kampioen en werden de Rank en de Kon. Julianaschool  en de Rank 2,   2e  3e.en 4e.  In de overall eindstand kwamen de welpen van de Hofstee 1 punt te kort om als 1e te eindigen, maar behalve de Kon. Julianaschool, werden alle andere pupillenteams verslagen. In Den Helder, Julianadorp en Anna Paulowna wordt op veel scholen damles gegeven en maken ze ook veel gebruik van Dammentor. Vorig jaar wisten de Hofstee en de Rank de finale van Nederland te halen en ook dit jaar hopen de teams uit Den Helder en omgeving weer ver te komen.

70 jaar schooldammen in Den Helder70 jaar schooldammen in Den Helder70 jaar schooldammen in Den Helder70 jaar schooldammen in Den Helder
Foto's: Team in oranje is kampioen bij pupillen, Kon. Julianaschool Den Helder. Team in witte hesjes is kampioen welpen, de Hofstee Julianadorp. Actieoverzicht linker en rechter wedstrijdzaal MFC t Dorpshuis Julianadorp
Geplaatst op dinsdag 29 januari 2019 door Wim van Tiel

Terug naar overzicht