Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Mienskip Buitenpost wint in Ureterp Friese finale

URETERP – De finale van het Fries kampioenschap dammen voor basisscholen in Ureterp is gewonnen door obs De Mienskip 1 uit Buitenpost.

Mienskip Buitenpost wint in Ureterp Friese finale

In mfc De Wier eindigde het team uit groep 8 (pupillen) in punten gelijk met cbs It Maitiidslibben 2 uit Opeinde. De Mienskip had echter een bordpunt meer en dit gaf uiteindelijk de doorslag. De school uit Buitenpost gaat nu door naar de halve finale van het Nederlands kampioenschap op 12 april.

Bij de groepen 7 (welpen) ging de eindzege wél naar It Maitiidslibben. Het eerste team had in zowel wedstrijd- als bordpunten een ruime voorsprong op It Maitiidslibben 2.

Aan de finale van het Fries kampioenschap werd meegedaan door liefst 130 leerlingen uit de groepen 7 en 8. Via provinciale voorronden waren die tot de eindronde doorgedrongen. Opsterland was vertegenwoordigd door de Ureterper basisscholen gbs Eben Haëzer en cbs De Opdracht.

De schooldamcommissie Friesland zegt terug te zien op een uitstekend verlopen toernooi. Veel ouders en begeleiders complimenteerden de organisatie voor deze vorm van recreatie waarbij de laptop of de tablet even in de kast kon blijven. “Nu maar hopen dat deze toppertjes zich in de toekomst gaan aanmelden bij de plaatselijke damclubs”, aldus Gerrit Terpstra van de schooldamcommissie.

Op de website van de Friese dambond zijn alle uitslagen terug te vinden: www.pfdb.nl.

Mienskip Buitenpost wint in Ureterp Friese finale
Bron: http://www.dewoudklank.nl/nieuws/28233/dammen-mienskip-buitenpost-wint-in-ureterp-friese-finale-voor-basisscholen/#sthash.H3qQsGIk.dpuf < >Artikel geplaatst door Arodi Buitenwerf
Geplaatst op dinsdag 10 juni 2014 door cor

Terug naar overzicht