Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Bontebrug wint HF in Doetinchem

DOETINCHEM - De Bontebrug uit Silvolde was afgelopen zaterdag de grote winnaar van de halve finale schooldammen van Nederland voor pupillen. De organisatie van het toernooi in de foyer van het Graafschapcollege was in handen van de Canadaschool in samenwerking met de Doetinchemse damvereniging Dammersuitoost (DUO).

Bontebrug wint HF in Doetinchem

Tijdens het toernooi werden acht ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem. Het voordeel van dit systeem is, dat de spelers in het verloop van het toernooi steeds meer tegen teams van vergelijkbaar niveau spelen. Dat betekent dus spannende wedstrijden voor iedereen. Een ander groot voordeel is dat dit systeem geen afvallers kent.

Al in de eerste ronde nam De Bontebrug uit Silvolde de leiding om die vervolgens niet meer af te staan. Spannend was vooral de strijd om de tweede en derde plaats. Tot de laatste ronde maakten nog zes scholen, waaronder de Canadaschool uit Doetinchem, kans op deze plaatsen, die net als de eerste plaats recht geven op deelname aan de finale van Nederland, op zaterdag 26 mei in Westerhaar. Uiteindelijk werd de School met de bijbel uit Noordeloos tweede en CBS Nederwoud uit Lunteren derde. De Canadaschool eindigde op een verdienstelijke zevende plaats.

De burgemeester van Doetinchem, Mark Boumans, reikte samen met jeugd-NK-deelnemers Hans en Tom Rinner van DUO de prijzen uit. Voordat hij daartoe overging zette Boumans meester Gerard van Gestel van de Canadaschool nog even in het zonnetje. Deze ontving uit handen van de burgemeester een oorkonde van de gemeente Doetinchem. Het gemeentebestuur feliciteerde hem op deze wijze met zijn 40-jarig jubileum als initiatiefnemer van het schooldammen.

Alle deelnemers ontvingen na afloop een rugzak met daarin een dambord met magnetische schijven en een bidon van Lekker.Doetinchem als aandenken aan het toernooi.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi, waarbij ook de mascotte, de pinguin Pinky aanwezig was. Om het dammen onder de jeugd te promoten heeft hij een eigen website, genaamd DAMZ, ontwikkeld, waar kinderen spelenderwijs in aanraking kunnen komen met het damspel. Kijk op www.damz.nl!

Kijk hier voor de uitslagen van de halve finale in Doetinchem!

 


Geplaatst op maandag 14 mei 2018 door CeesdL

Terug naar overzicht