Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Spannende strijd in HF Lelystad

Net voor 10.30 uur was het een drukte van belang in buurthuis "Het Palet" in Lelystad, even later kon je echter een speld horen vallen. Dan zitten 40 basisscholieren van groep 5/6 peinzend over een dambord gebogen.

Spannende strijd in HF Lelystad

Zaterdag 21 april werd één van de halve finales Nederland bij de welpen, door Damvereniging Lelystad, onder auspiciën van de KNDB afgewerkt. Er waren partijen bij die binnen 10 minuten waren beslecht, maar er waren ook partijen bij waar bijna de volle speeltijd werd gebruikt. De echte doordenkers zullen we maar zeggen. het werd een spannende sportieve strijd, maar bovenal een gezellige dammiddag, waar niet alleen de deelnemers en aanwezige begeleiders, leerkrachten en ouders, maar ook de organisatie zeer tevreden over waren.

Dat de strijd bijzonder spannend was blijkt ook uit de uitslag van de eerste 4 teams, te weten:

1. De Rank (Julianadorp) 16 wedstrijdpunten en 56 bordpunten

2. De Hofstee (Julianadorp)  15 wedstrijdpunten en 55 bordpunten

3. Graaf Jan van Nassau (Gouda) 15 wedstrijdpunten en 50 bordpunten

4. De Boarne1 (Aldeboarn) 11 wedstrijdpunten en 41 bordpunten

Kijk hier voor alle uitslagen!

Spannende strijd in HF LelystadSpannende strijd in HF LelystadSpannende strijd in HF LelystadSpannende strijd in HF Lelystad

Geplaatst op maandag 30 april 2018 door cyril Sluisdom

Terug naar overzicht