Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Morgen Halve Finales NK Schooldammen!

Op zaterdag 21 april worden op verschillende plaatsen in het hele land de Halve Finales van het NK Schooldammen voor welpen en pupillen afgewerkt. Welke teams plaatsen zich voor de finale?

Morgen Halve Finales NK Schooldammen!

In twaalf speelplaatsen: Doetinchem, Gorinchem, Gramsbergen, Huissen, Schagen, Uithuizen, Enschede, Hijken, Lelystad, Naaldwijk, Rijen en Wageningen vinden morgen de Halve Finales NK schooldammen plaats. Een leger van vrijwilligers is door schooldamcoördinator Gerrit Visscher gemobiliseerd om de toernooien met deze honderden jeugdige schooldammers in goede banen te leiden.

Tijdens de toernooien zal ook de zogenaamde DamZ!DamSet aan deelnemers worden uitgereikt. Op deze magnetische borden staat ook een link naar de site DamZ!, waarbij de jeugd in een beveiligde omgeving op een damserver tegen elkaar kan spelen.

Vanuit een aantal plaatsen worden de uitslagen van pupillen en welpen – als het technisch allemaal lukt – live in Toernooibase bijgehouden, zodat ook het thuisfront op de hoogte wordt gehouden van de stand van zaken.

Alle deelnemers veel plezier en succes tijdens de HF NK Schooldammen 2018!
Geplaatst op vrijdag 20 april 2018 door CeesdL

Terug naar overzicht