Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Damkampioenschap van Haarlem voor Basisscholen

De Haarlemse Damclub en Sportsupport nodigen je uit voor het Dam Kampioenschap van Haarlem! Mis het niet!

Je school kan inschrijven met een onbeperkt aantal viertallen. Er zijn drie categorieën:
benjamins (viertallen met leerlingen uit groepen 3 en 4)
welpen (viertallen met leerlingen uit groepen 5 en 6)
pupillen (viertallen met leerlingen uit groepen 7 en 8).

Jongere leerlingen mogen in een oudere categorie meespelen om een team compleet te maken. Andersom mogen oudere leerlingen niet in een jongere categorie meespelen. In iedere wedstrijd speelt jouw team tegen een ander team. De individuele uitslagen tellen we op voor de score van jouw team. Als jullie alle vier winnen, win je met 8-0. Als drie spelers van jouw team winnen en een speler verliest, wint je team met 6-2.

Het kampioenschap is op woensdagmiddag 31 januari 2018 in Haarlem Noord. De lokatie vertellen we je later. Je moet uiterlijk om 14.15 uur aanwezig zijn. De prijsuitreiking is uiterlijk om 17:00 afgelopen.

Bij de welpen en pupillen plaatsen de beste teams zich voor het Kampioenschap van Noord-Holland en de beste teams van dat kampioenschap gaan door naar het Kampioenschap van Nederland. Als je het heel goed doet kun je dus Kampioen van Nederland worden! Voor de benjamins zijn nog geen vervolg wedstrijden, want de Haarlemse Damclub is de eerste club in Nederland die voor benjamins organiseert!

Je kunt je viertal(len) tot uiterlijk woensdag 24 januari inschrijven. Mis het niet!

Wil je slimme dam trucs leren?
Wil je dat jouw team op 31 januari met extra trucs achter het dambord verschijnt? Kom dan langs op de jeugd clubavond van de Haarlemse Damclub of nodig een jeugdtrainer van de Haarlemse Damclub uit bij jou op school!

De jeugdavond van de Haarlemse Damclub is op maandag van 18:45 tot 19:45 in Denksportcentrum “’t Spaerne”, Spaarndamseweg 416, 2022 EA Haarlem. Neem als je wilt langskomen of als je graag een trainer bij jou op school op bezoek wilt even contact op met Marcel Kosters: e-mail marcelkosters@gmail.com of tel. 06-28646010.


Geplaatst op woensdag 20 december 2017 door WebM

Terug naar overzicht