Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Damclub Oosterveen pakt schooldammen weer op!

Den Velde - Damclub Oosterveen wil in Gramsbergen en omgeving het schooldammen nieuw leven inblazen. OBS Den Velde is bereid om hieraan mee te werken.

Damclub Oosterveen pakt schooldammen weer op!

In de jaren '90 heeft de damclub al eens een aantal schooldamtoernooien georganiseerd, maar door verplaatsing van de damclub naar een andere locatie en door het feit dat er geen leden waren die ook doordeweeks tijd vrij konden maken voor het schooldammen, is het toen gestopt.

Met ingang van het nieuwe seizoen is de nieuwe speellocatie MFC De Binder aan de Hattemattestraat 3 in Gramsbergen. De Damclub denkt nu over een locatie te beschikken die uitermate goed geschikt is om het schooldammen weer op te pakken.

Obs Den Velde is één van de scholen die zeker bereid is om mee te werken. De damclub stelt mensen beschikbaar om het schooldammen te introduceren incl. het dammateriaal.

Meedoen aan de jaarlijkse schoolkampioenschappen is niet alleen erg leuk voor de leerlingen, het is ook nog eens erg leerzaam. Dammen is namelijk goed voor de ontwikkeling van de leerling. Het traint het concentratievermogen en je kan er beter door rekenen. Verder leer je van dammen vooruitdenken en plannetjes maken.

Deelnemen aan deze kampioenschappen is ook goed voor de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van de leerling. Schooldammen wordt gedaan in teams van vier leerlingen. De spelers moeten samenwerken en als een team de overwinning proberen binnen te halen.

Bron: http://www.hardenberg.nu/nieuws/regio/350455/obs-den-velde-gaat-schooldammen.html
Geplaatst op zondag 15 maart 2015 door Cor

Terug naar overzicht