Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken n bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Welpen CBS De Parel 5e op NK schooldammen

GRAMSBERGEN/WAPENVELD Op 20 mei jl. werd in Gramsbergen de finale van het NK schooldammen voor welpen gespeeld. Dit is de leeftijdscategorie tot en met groep 6 van de basisschool. Na een dag strijden werden Eilert, Jesse, Nathalie en Lucas uiteindelijk 5e! Nog niet eerder kwam zon jong team uit de gemeente Heerde zover.

De damclub in Wapenveld organiseert al vele jaren in de gemeente Heerde schooldamkampioenschappen waarbij de scholen ondersteund worden door vrijwilligers van de club, met damlessen. Sinds 2015 wordt er ook specifiek aandacht gegeven aan de jongere groepen, omdat de meerwaarde van denksport, zoals concentratievermogen, ruimtelijk inzicht, plannen maken, eerst denken dan doen, voor deze jongere kinderen dan nog de rest van de schooltijd nuttig blijft.

Dit jaar was er mede daardoor voor het eerst een écht welpenteam, bestaande uit kinderen tot en met groep 6. Maar liefst 2 welpenteams van OBS De Parel schreven zich in, waarbij het eerste team wist door te dringen tot de halve finale van Nederland. Daar werden ze nipt 5e, waardoor ze nog nét een finaleplaats bereikten. Er was dus nog wat werk aan de winkel en er werd wekenlang op de maandagavond op de club extra getraind. Dat bleef niet zonder resultaat, want bij het debuut op het NK wisten Eilert, Jesse, Nathalie en Lucas maar liefst 5e van Nederland te worden!

Als ze blijven spelen en trainen maken ze volgend jaar bij de pupillen (groep 7 en 8) zeker ook weer goede kansen! Maar belangrijkste is dat ze een fantastische dag hadden, als team hebben samengewerkt en hebben ervaren dat je door hard werken ergens beter in kunt worden!

De volledige uitslag vindt u op: Toernooibase
Geplaatst op donderdag 1 juni 2017 door WebM

Terug naar overzicht