Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Halve Finale NK Schooldammen 2017 (Gouda)

Eben Haezerschool Boskoop ongeslagen winnaar halve finale Schooldammen en plaatst zich voor de eindstrijd 2017

Het welpenteam (groepen 5 en 6) van de Eben Haezerschool uit Boskoop heeft een geweldige prestatie geleverd door de landelijk finale schooldammen te behalen.

Na goede klasseringen in het regionaal schooldamtoernooi Waddinxveen en het provinciaal kampioenschap hadden de jonge dammers een plaats in de halve finale om het Nederlands kampioenschap schooldammen afgedwongen.

Deze halve finale werd op 8 april in Gouda gespeeld. Het team startte voortvarend, immers de eerste 4 wedstrijden werden stevig gewonnen. Tot aan de laatste ronde waren er 4 scholen in de race voor de 3 bovenste plaatsen, die recht gaven op plaatsing voor de landelijke finale.

De enthousiaste dammers lieten zich echter niet van de wijs brengen en zij hielden hun leidende positie vast. Het Boskoops schoolteam, dat overigens louter uit Waddinxveense kinderen bestaat, liet gedegen spel zien en zij speelden erg geconcentreerd. Topscorer was Emily Berghout met 7 winstpartijen en 1 keer een gelijkspel.                 

Er werden 7 wedstrijden gewonnen en twee keer werd gelijk gespeeld. De dammers scoorden totaal 54 bordpunten, een fantastische score van 75 %.

De Rehobothschool uit Moerkapelle bereikte een verdienstelijke gedeelde 5e plaats. Hun score was 9 punten uit 9 wedstrijden. Het huzarenstukje van het team, dat vorig jaar de landelijke finale haalde, kon niet worden geëvenaard.

Het damteam van de Eben Haezerschool kan zich opmaken voor de finale. Deze eindstrijd  wordt gespeeld op 20 mei in Laren (Gelderland)

Eben Haezerschool Boskoop                   16 pnt             54 bordpuntenSt Michaelschool Hazerswoude              15 pnt             50 bordpuntenGraaf J van Nassauschool Gouda          14 pnt             52 bordpunten

 

 


Geplaatst op zaterdag 8 april 2017 door Cor Barelds

Terug naar overzicht