Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken n bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Wetenschapstruck RUG naar Hijken

Basisschool t Hieker Nust in Hijken maakt woensdag 22 maart kennis met de imposante wetenschapstruck van Rijksuniversiteit Groningen. Verbindende factor? Wereldkampioen dammen Roel Boomstra, student aan het RUG.

Wetenschapstruck RUG naar Hijken

Wat hebben damclub Hijken en de Rijksuniversiteit Groningen met elkaar gemeen? Juist, beiden hebben wereldkampioen Roel Boomstra in hun midden.
Boomstra, student Natuurkunde aan de Groninger universiteit is maar wat blij met het topsportbeleid van de RUG. De uitnodiging om in de wetenschapstruck van de Faculteit Science & Engineering een damsimultaan te geven was dan ook snel beantwoord. Over de plek was ook weinig twijfel: Hijken.

Techniek en wetenschap
In de ochtend van woensdag 22 maart komen alle groepen van basisschool ’t Hieker Nus langs voor een kennismaking met wetenschap en techniek. De allerjongsten maken kennis met robots en de oudere groepen bouwen hun eigen zonnecel.

’s Middags vindt in de truck de damsimultaan plaats tussen Roel en 16 basisscholieren uitgekozen door de school en Damclub Hijken.


Geplaatst op zondag 19 maart 2017 door WebM

Terug naar overzicht