Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken ťn bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Sint MichaŽlschool en Kinderkring damkampioenen Zuid-Holland

De Sint MichaŽlschool uit Hazerswoude-Dorp en de Kinderkring uit Woubrugge zijn afgelopen zaterdag provinciaal kampioen schooldammen geworden. In Alphen aan den Rijn was het Archeon gastheer van een geweldig schooldamtoernooi, waar 160 leerlingen de strijd op het dambord met elkaar aangingen.

In de welpencategorie (groep 1 t/m 6) liet het team van de Sint Michaëlschool er geen gras over groeien wie de beste was. Keer op keer wisten ze hun wedstrijden groot verschil te winnen, zelfs van hun gevreesde rivalen van de Kinderkring. Zij moesten genoegen nemen met zilver en brons. Alleen in de laatste ronde, toen de buit al binnen was, verloor de Sint Michaëlschool met 3-5 van de Eben Haëzerschool uit Boskoop, die daardoor vierde werden. De kampioen van vorig jaar, Rehoboth uit Moerkapelle, eindigde als vijfde.

Bij de pupillen (groep 7/8) stond de Kinderkring wel op het hoogste treetje en dat was al voor de derde (!) keer op rij. Het viertal ging voortvarend van start en hoefde alleen tegen de Oranje Nassauschool uit Stolwijk een 4-4 gelijkspel toe te slaan. Het Stolwijkse viertal verloor geen enkele wedstrijd, maar speelde wel drie keer gelijk waardoor de Graaf Jan van Nassauschool (Gouda) ze in de laatste ronde nog voorbij wisten te gaan. Ook het andere team van de Goudse school deed bovenin goed mee en eindigde als vierde, net voor de Bernadetteschool uit Naaldwijk.

Voor de beste scholen uit de provincie wacht nu de landelijke halve finale. Die wordt op zaterdag 8 april gespeeld, op zes locaties in Nederland. Foto’s van het provinciale kampioenschap zijn terug te vinden op de website van hoofdsponsor Happy Alphen, http://www.happyalphen.nl  Uitslagen finale Zuid-Holland schooldammen

Geplaatst op zondag 5 maart 2017 door WebM

Terug naar overzicht