Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Wegwijzer 1 en Achterberg 2 winnaars Brabant

's-GRAVENMOER - Op 1 februari j.l. werd de aula van basisschool De Wegwijzer in 's-Gravenmoer veranderd in een heuse wedstrijdruimte. Maar liefst 16 teams streden om de titel Brabants kampioen dammen. Team één van de Wegwijzer uit 's Gravenmoer en Team twee van Achterberg uit Dongen kwamen als winnaars uit de bus.

Wegwijzer 1 en Achterberg 2 winnaars Brabant

In oktober werden Tim, Friso, Mirte en Kyomi van De Wegwijzer kampioen dammen in Dongen. Ook dit jaar waren ze van de partij bij het Schooldammen Kampioenschap van Brabant, waar zij hun titel zullen gaan verdedigen. De organiserende school mocht ook nog een extra team inschrijven. Het toernooi verliep bijzonder sportief met duidelijk overwinnaars. In de Onderbouw werd uiteindelijk de Wegwijzer 1 Winnaar In de Bovenbouw werd Achterberg 2 winnaar Zij zullen deelnemen aan de halve finale van Nederland, op 11 april aanstaande. Het Toernooi, met deelnemers uit Dongen, Udenhout en Tilburg verliep vlot, mede dankzij de hulp van geroutineerde toernooiorganisatoren.

Eindstand Onderbouw
SchoolTeamPuntennr
Wegwijzer1121
Achterberg 82
Achthoeven 73
Anspach 34
Wegwijzer255
Klinkers 16

Eindstand Bovenbouw
SchoolTeamPuntennr
Achterberg2121
Achterberg162
Heilig hart 53
Anspach 14

 

Wegwijzer 1 en Achterberg 2 winnaars BrabantWegwijzer 1 en Achterberg 2 winnaars BrabantWegwijzer 1 en Achterberg 2 winnaars BrabantWegwijzer 1 en Achterberg 2 winnaars Brabant

Geplaatst op dinsdag 24 februari 2015 door Cor

Terug naar overzicht