Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Schooldamkampioenschap te Katwijk

Gijs van der Niet, Shirine Al Hussein en Thijmen Roosjen nieuwe Damkampioenen van Katwijk

Schooldamkampioenschap te Katwijk

Op woensdag 22 februari organiseerde de Katwijkse DamClub het jaarlijkse individuele damkampioenschap van de gemeente. Er waren 40 deelnemers en zij streden allen om de felbegeerde bekers die er voor de beste drie waren in de klasses - groep 6/7/8, - jongens groep 3/4/5 en - meisjes groep 3/4/5.

Het was een superspannende middag en de kinderen waren heel geconcentreerd aan het spelen. Met de hulp van 'arbiters' Karel Kloosterziel en Alexander Neijenhuis waren er verder ook geen incidenten en kon iedereen genieten van een prachtige dammiddag.
Er werd gespeeld volgens het Zwitsers systeem, waarbij je elke keer tegen een tegenstander moet die even sterk is als jij en daardoor liepen alle groepen door elkaar. Dat dat niets uitmaakt, bleek wel uit de stand.

Gijs van der Niet werd met 9 punten overall eerste en dus ook 1e in de groep 6/7/8, terwijl hij zelf in groep 6 zit. Nog opmerkelijker is het dat overall 2e en 3e beiden in groep 4 zitten. Shirine Al Hussein en Thijmen Roosjesn mochten die eer namelijk opstrijken. Uiteraard waren zij dus ook kampioen in hun eigen klasse. Shirine is 1e bij de meisjes uit groep 3/4/5 en Thijmen werd 1e bij de jongens uit groep 3/4/5.

Overall 4e en daarmee 2e in de groep 6/7/8 werd Arie van der Bent, die maar 1 verliespartij had, maar daardoor wel een punt minder dan Gijs, die slechts 1 remise moest toestaan (tegen Shirine). Achter Arie volgde Jeroen Heijstek die de derde prijs kreeg in de groep 6/7/8.

Bij de groep jongens 3/4/5 kwam achter Thijmen op de 2e plaats Stefan van Duijn. 3e werd Julian Wagemaker die evenveel punten had als Stefan (namelijk 6), maar minder weerstandspunten had, omdat hij makkelijkere tegenstanders had getroffen. Nog steeds geweldige prestaties van deze jongens natuurlijk.

Nog beter werd er gepresteerd door de meisjes uit groep 3/4/5. Shirine had natuurlijk al een formidabel succes behaald, maar de 2e plek voor Lara Heemskerk was ook een mooie. Overall stond zij namelijk 6e en dat is behoorlijk knap. 3e in de groep werd Nova van der Plas. Zij was overall 8e en voor iemand die pas in groep 4 zit is dat natuurlijk ook geweldig.

Al met al was het een perfecte dammiddag met leuke partijen en terechte bekerwinnaars.
Bedankt dus aan alle kinderen die hieraan meededen!

Mocht je nóg beter willen leren dammen, dan is er jeugdtraining. Elke dinsdagavond van 18:45 tot 19:45 wordt er les gegeven in wijkgebouw ’t Zandgat, E.A.Borgerstraat 58.
Als je een keer wilt meedoen, kom je gewoon binnenlopen.

Voor meer informatie kun je surfen naar www.damclubkdc.nl of bellen met Jack van der Plas; 06-42456851
Geplaatst op maandag 27 februari 2017 door Katwijkse DamClub

Terug naar overzicht