Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken n bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Zeeuws Kampioenschap Schooldammen 2017

Theo Thijssenschool uit Vlissingen prolongeert wederom de Zeeuwse schooldamtitel bij de pupillen. De Ds. Bogermanschool uit Oosterland sterk winnaar bij de welpen.

Zeeuws Kampioenschap Schooldammen 2017

Zeker voor de nieuwelingen was het weer een geweldige belevenis. Natuurlijk hebben ze in de regio wel voorwedstrijden gespeeld. Maar nu dan naar het Zeeuws kampioenschap met ook nog kans op een plaats in de landelijke halve finale. Ja, dat is toch even wat anders. Dan is het wel heel spannend en voor sommigen zó spannend dat ze fouten maakten die ze anders niet maken. Maar leuk was het natuurlijk wel en wat waren ze blij als ze konden vertellen dat ze gewonnen hadden. Maar ja, als je eerst supergoed staat en toch nog verliest dan is de teleurstelling wel erg groot. En ook die klap moet je weer te boven komen.

Zowel bij de pupillen als bij de welpen deden 8 teams mee die zich via voorronden in vier regio's hadden geplaatst voor de provinciale finale , die tevens een voorronde is voor de landelijke halve finales. De 8 teams werden verdeeld in 2 groepen van 4. De nummers 1 en 2 van beide groepen mochten met 2 wedstrijden verder strijden om de plaatsen 1 t/m 4 via een kruisfinale. Dat betekent dat in een einstand van 4-4 het hoogste bord beslissend was voor het eindresultaat. En dat resulteerde uiteraard in zeer spannende wedstrijden.

Bij de pupillen hoorde het team van de Theo Thijssenschool wel bij de favorieten maar beschikte niet meer over het team van vorig jaar. Zij startten in de voorronde tegen een nieuw team van de Kon. Julianaschool, goed getraind en het boek van der Wal trainingsboek volledig doorgenomen. Het werd 4-4 en dat leek een terechte uitslag. Op basis van meer bordpunten werd Theo Thijssenschool 1e en de Kon. Julianaschool 2e. In de finale kwamen zij elkaar weer tegen. Dankzij een snelle overwinning aan bord 1 kwam de Theo Thijssenschool vlug op voorsprong en lukte het niet meer om de stand weer gelijk te maken en was een nieuwe titel voor de School uit Vlissingen een feit. De strijd om 3e plaats ging tussen de School met de Bijbel uit St. Annaland, vorig jaar 2e en de Schouwse winnaar de Morgenster uit Kerkwerve. Het team uit St. Annaland trok aan het langste eind en pakte het brons. Ook de Morgenster en het 2e team van de Theo Thijssenschool  plaatsten zich voor de landelijke halve finales.

Bij de Welpen was er geen sprake van duidelijk favorieten. Toch was de titel voor de Ds, J. Bogermanschool uit Oosterland niet helemaal verrassend. Ze hadden bij de voorwedstrijden in Schouwen Duiveland al een goede indruk achtergelaten. De strijd bij de welpen was trouwens een complete Schouwse aangelegenheid. De Morgenster uit Kerwerve werd 2e en het 2e team uit Oosterland en pakte het 3e ticket voor de landelijke halve finale.
In groep 1 waren het de Theo Thijssenschool 1 en de Ds. J. Bogermanschool die naar de finale doorgingen en in groep 2 waren dat de Morgenster en de Theo Thijssenschool 2. In de halve finale schakelde de het 1e team van de Theo Theo Thijssenschool hun 2e team uit en verraste de Ds. Bogermanschool het toch wel favoriete de Morgenster. In de finale waren de spelertjes van de Theo Thijssenschool duidelijk de beste.

En weer keurig volgens planning kon schooldamleider Pim Filius een pracht middag afsluiten. De winnaars werden in het zonnetje gezet en konden hun prijzen in ontvangst nemen. Alle deelnemers kregen als herinnering een vaantje mee. Wederom kan de Zeeuwse Dambond terugzien op een zeer geslaagd kampioenschap. Mede door de steun van het organisatiecomité en diverse vrijwilligers voor arbitrage en andere werkzaamheden hebben niet alleen de kinderen maar ook de vele begeleiders, familieleden en andere toeschouwers kunnen genieten van een leuke dammiddag.

 

 

 

De eindstanden.
Pupillen
1. Theo Thijssenschool 1 Vlissingen
2. Kon. Julianschool s Gravenpolder
3. School met de Bijbel St. Annaland
4. De Morgenster Kerkwerve
5. Theo Thijssenschool 2 Vlissingen
6. Juliana van Stolbergschool St. Maartensdijk
7. De Poeljeugd 2 s Heerhendrikskinderen
8. De Meerpaal Bruinisse
Welpen
1. Ds. J.Bogermanschool Oosterland
2. De Morgenster Kerkwerve
3. Ds. J.Bogermanschool Oosterland
4. Tweemaster Kameleon Souburg
5. Jan van Schengenschool Heinkenszand
6. De Poeljeugd s Heerhendrikskinderen
7. Theo Thijssenschool 1 Vlissingen
8. Theo Thijssenschool 2 Vlissingen
Zeeuws Kampioenschap Schooldammen 2017Zeeuws Kampioenschap Schooldammen 2017

Geplaatst op donderdag 16 februari 2017 door C.Rijk

Terug naar overzicht