Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken ťn bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De Opstap wint in IJsselstein

Op 14 februari speelden ruim 50 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 om de titel Schooldamkampioen van IJsselstein 2017. Naast lof en eer was deelname aan het Utrechts provinciaal kampioenschap te verdienen voor de 3 hoogst geŽindigde teams.

De Opstap wint in IJsselstein

De Ark van Noach had met 4 teams de meeste teams van alle scholen, gevolgd door De Ark en De Opstap met ieder 3 teams.

Derde plaats
Om de derde plaats was het lang spannend. De Pijler - locatie Groenvliet - 1, De Ark 2 en De Ark van Noach 4 eindigden gezamenlijk op de 3e plaats met allen 8 punten. Uiteindelijk trok De Ark van Noach 4 aan het langste eind voor de derde plaats op basis van bordpunten.

Strijden om de eerste plaats
Om de eerste plaats was het zo mogelijk nog spannender. Al vroeg ging het eerste team van De Pijler - locatie Baken - aan de leiding, maar al gauw kwam De Opstap 3 op gelijke hoogte. De twee eindigden beiden met een puntensaldo van 12, maar op basis van bordpunten werd het team van De Opstap kampioen.

Door naar de pupillenfinale van Utrecht
De Opstap 3, De Pijler - locatie Baken – en De Ark van Noach 4 zullen op zaterdag 18 maart in Baarn strijden om de provinciale schooldamtitel. Op woensdagmiddag 8 maart gaan we in IJsselstein verder met het Schooldamkampioenschap van IJsselstein voor de groepen 4, 5 en 6.


Geplaatst op woensdag 15 februari 2017 door WebM

Terug naar overzicht