Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

OBS De Vlindervallei wint in Utrecht

Baarn zaterdag 14 februari 2015 - Provinciaal Schooldamkampioenschap van Utrecht groepen 5-6 / Het gevecht op de damborden om schooldamkampioen van Utrecht te worden van de Groepen 5 en 6 is gestreden met als winnaar De Vlindervalei uit Amersfoort.

 OBS De Vlindervallei wint in Utrecht

Tot in de laatste ronde bleef het spannend niet alleen wie er kampioen zou worden maar ook onderin. Ja want de nummers één tot en met zes konden zich plaatsen voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap voor scholen teams dat op 11 april van dit jaar gehouden gaat worden. Elk schoolteam speelde de wedstrijden met vier spelers achter de borden en soms had een team een reserve speler nagelbijtend langs de kant moest toekijken hoe zijn team het er van af bracht. Want ja zelf meespelen is toch echt wel leuker en spannender. Spannend was het zeker kijk maar eens naar de einduitslag en zie het behaalde aantal wedstrijdpunten en bordpunten. Het lag zo dicht bij elkaar een partij winnen gelijkspelen of verliezen. Maar aan de eindstreep ging iedereen weer tevreden en voldaan naar huis. Met voor elk team een diploma voor de behaalde plaats en voor de eerste drie plaatsen ook nog een mooie beker.   

Meer foto's op: Google Plus

 OBS De Vlindervallei wint in Utrecht OBS De Vlindervallei wint in Utrecht

Geplaatst op zaterdag 21 februari 2015 door Cor

Terug naar overzicht