Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken én bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Verslag Schooldammen Zuid Beveland

Kon. Julianaschool ’s Gravenpolder en Jan van Schengenschool uit Heinkenszand winnaars bij de schooldamkampioenschooldamkampioenschappen 2017 van Zuid-Beveland

Verslag Schooldammen Zuid Beveland

9 pupillenteams en 7 welpenteams (viertallen) streden 25 januari 2017 weer om het s schooldamkampioenschap van Zuid-Beveland in het Hendrikhuis in 's Heerhendrikskinderen. Deze wedstrijden golden weer als voorronde voor het Zeeuws Kampioenschap 15 februari 2017 in Lewedorp.

De uiteindelijke nummers 1 en 2 van elke categorie gaven recht om daarnaartoe te mogen. Het was dan ook het grote doel voor de diverse teams om 1e of 2e te worden.

Het werd weer een gezellige dammiddag waarbij er ook nu weer met groot enthousiasme om de punten werd gestreden. Natuurlijk werden er in de haast wel wat foutjes gemaakt, maar het plezier was er niet minder om. De kinderen hadden de nodige supporters, veel ouders en leerkrachten kwamen korter of langer een kijkje nemen.

Het wedstrijdverloop

Pupillen en welpen
8 teams werden onderverdeeld in 2 groepen van 4. Na 3 wedstrijden gingen de nummers 1 en 2 van iedere groep over en speelden via een z.g kruisfinale voor de plaatsen 1 t/m 4. De nummers 3 en 4 speelden na 3 rondes verder voor de plaatsen 5 /8. Hetzelfde schema werd gehanteerd bij de welpen.

Bij de pupillen was snel duidelijk dat het 2e team van de Kon. Julianaschool de grote favoriet was. Op zich niet zo verwonderlijk omdat die al een 9-tal trainingen achter de rug hadden. Maar ook de Kon. Julianaschool 1 had een uitstekend team. In de halve finale kregen zij verrassend met maar liefst 8-0 klop van de Poeljeugd. In de finale kwam de Poeljeugd toch duidelijk te kort tegen de Kon. Julianaschool en was dit team toch duidelijk de terechte winnaar. De strijd om het brons werd toch nog enigszins verrassend gewonnen door de Jan van Schengenschool op basis van het feit dat bij een gelijkspel de overwinning aan het hoogste bord beslissend was.

Bij de Welpen was vooraf veel minder duidelijk wie de grootste kanshebbers waren. In de voorrondes waren de Jan van Schengen 1 en de Poeljeugd 1 de beste in hun groep. En het waren deze teams die later in de finale mochten strijden voor goud en zilver. Het brons was er uiteindelijk voor het 2e team van de Jan van Schengen.  

Afsluiting
Na de vlot verlopen wedstrijdmiddag volgde tegen 17.00 uur de huldiging van de top drie van iedere categorie en werden de spelers uit de top gehuldigd en kregen ze de verdiende medailles omgehangen. Daarmee kwam er ook dit jaar weer een einde aan een zeer geslaagd toernooi.

 

Eindstand pupillen
1. Kon. Julianaschool 2
2.  De Poeljeugd 1
3.  Jan van Schengen 1          
4.  Kon. Julianaschool 1        
5.  De Poeljeugd 2
6.  Kloetingseschool 2
7.  Kloetingseschool 1
8. Jan van Schengen 2                      
Eindstand Welpen
Jan van Schengen 1
De Poeljeugd 1
Jan van Schengen 2
Kloetingseschool 
Kon. Julianaschool 3
De Poeljeugd 2
Jan van Schengen 4
Jan
Verslag Schooldammen Zuid BevelandVerslag Schooldammen Zuid Beveland

Geplaatst op maandag 30 januari 2017 door C.Rijk

Terug naar overzicht