Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken ťn bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De Kinderkring oppermachtig in Alphen

De Kinderkring heeft net als vorig jaar toegeslagen op het Alphens Schooldamkampioenschap. In het Wijkcentrum Kerk en Zanen waren de Woubrugse scholieren afgelopen zaterdag de andere teams in beide categorieŽn de baas.

De Kinderkring oppermachtig in Alphen

Bij de pupillen (groep 7 en 8) waren twee teams van de Kinderkring duidelijk sterker dan de rest van het veld. In de spannende onderlinge wedstrijd won het eerste van het tweede team met 5-3, en konden zij dus met de grote wisselbeker naar huis. De strijd daarachter was enorm spannend: in de laatste ronde sprong Op Maat nog over teams van de Rank en de Stromen heen naar het brons.

In de welpencategorie (groep 1 t/m 6) was de Kinderkring ook een klasse apart: ze veroverden opnieuw de eerste twee plekken. Het eerste team hoefde enkel aan de Windroos een wedstrijdpunt af te staan, en het tweede won maar liefst drie keer al hun individuele partijen. De derde plek bij de welpen was meer dan terecht voor de Stromen, dat nog lang meestreed om de eerste twee plekken en ook twee keer met 8-0 won.

De eerste twee teams in beide categorieën mogen nu door naar de provinciale finale, die op zaterdag 4 maart in het Archeon in Alphen aan den Rijn wordt gehouden. De nummers 3 zijn eerste reserve voor dit toernooi. Vorig jaar wist de Kinderkring dat toernooi te winnen en uiteindelijk door te dringen tot de landelijke finale.

Meer informatie over het dammen in Alphen aan den Rijn vind je op www.alphensedamclub.nl.
Geplaatst op zondag 29 januari 2017 door Martijn van der Klis

Terug naar overzicht