Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

De Ark en Vogelweid winnaars schooldammen Schagen

Net als vorig jaar wist het sterke eerste team van De Ark de titel bij de pupillen te grijpen. Bij de welpen ging de titel weer naar de Vogelweid maar heel verrassend niet naar het winnende team van vorig jaar maar naar het team met louter en alleen spelers uit groep 3.

Bij de pupillen was De Ark 1 echt oppermachtig. Ongeslagen en met een bordsaldo van 36-4 zijn ze een serieuze kandidaat voor het kampioenschap van Noord Holland. Het tweede team van De Ark pakte het zilver en daarmee ook plaatsing voor Noord Holland. Eervol derde werden Aloysius 2 en De Ark 3, beiden met 5 wedstrijdpunten en onderling een gelijkspel.

Bij de welpen werd gespeeld in twee poules. In poule A ging het van meet af aan tussen Vogelweid 4 en Aloysius 4. Het favoriete Vogelweid 1 had een zwakke start en moest ondanks een goede eindsprint genoegen nemen met de derde plaats in deze poule. In poule B ging Vogelweid 3 na 4 rondes nog ongeslagen aan de leiding. Alleen Aloysius 1 had een gelijkspel weten af te dwingen. In de laatste ronde ging alles op zijn kop toen zowel Vogelweid 3 als Aloysius 1 met 5-3 verloren. Vogelweid 2 wist langszij te komen op de eerste plaats en Aloysius 1 greep met een derde plaats net naast de halve finale. Na de halve finale ging het de strijd om het kampioenschap tussen Vogelweid 4 en Vogelweid 3. Groep 3 won met 5-3 en was de verrassende winnaar. Bij de strijd om het brons was Aloysius 4 met 6-2 te sterk voor Vogelweid 2. De nummers 1, 2 en 3 plaatsen zich voor het kampioenschap van Noord Holland op 11 februari in Heerhugowaard.


Geplaatst op dinsdag 24 januari 2017 door Frans Groot

Terug naar overzicht