Schooldammen.nl
Toernooien
Binnenkort worden deze toernooien gespeeld:

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Pupillen - N.t.b.

zaterdag 25 mei 2024
Finale NK Schooldammen Welpen - N.t.b.

Meer informatie over deze en andere toernooien lees je in
de agenda

Toernooi plaatsen

Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Schooldamkampioenschap Heerhugowaard

De PJ Smitschool heeft ook in 2017 weer het damkampioenschap van Heerhugowaard gewonnen.áBij de pupillen pakte Zonnewijzer 1 het zilver en Zonnewijzer 2 het brons.

Bij de welpen ging het zilver naar De Vaart 1 en werd Columbus knap derde. Deze 6 teams mogen Heerhugowaard vertegenwoordigen op het provinciaal schooldamkampioenschap op 11 februari.

Bij de pupillen speelde PJ Smit met één team. Dit team had vorige week een goede basis gelegd en leek onbedreigd op de titel af te gaan. In de eerste ronde op de tweede zaterdag verraste Carrousel iedereen met een knap gelijkspel tegen PJ Smit en kwam Zonnewijzer 1 daardoor heel dichtbij. Zonnewijzer 2 had de tussenliggende week goed gebruikt en gaf geen punt meer weg in de race naar de superfinale. De Vaart 2 had moeite om op gang te komen, maar had vorige week voldoende punten gepakt om zich uiteindelijk toch als vierde te plaatsten voor de superfinale. Deze superfinale werd bloedspannend. De eerste ronde speelden alle teams gelijk. In de tweede ronde versloeg PJ Smit echter Zonnewijzer 1 overtuigend met 6-2.  Zonnewijzer 2 won echter eveneens met 6-2, van De Vaart. In de derde ronde moest Zonnewijzer 2 het hoofd buigen voor PJ Smit en wipte Zonnewijzer 1 met één bordpunt meer net over hen heen. Daarna moesten alle teams nogmaals achter de damborden om in een laatste finale te strijden voor de titel tussen 1 en 2 en de plaatsing voor Noord Holland tussen 3 en 4. Het werden weer spannende partijen maar het veranderde niets in de stand.

Bij de welpen deden maar liefst drie teams van de PJ Smit mee. Het eerste team ging ongeslagen aan de leiding en bleef dit. Het tweede team begon de tweede dag als gedeeld derde maar  ging met twee gedegen overwinningen Columbus en hun derde team voorbij. Ook De Vaart 1 wist de tweede dag genoeg punten te pakken om door te dringen tot de superfinale. In de superfinale liet PJ Smit er gen twijfel over bestaan dat ze duidelijk de sterkste waren. Omdat De Vaart 1 in de eerste ronde wist te winnen van Columbus werden zij knap tweede net voor Columbus dat derde werd en het zeer jonge team van PJ Smit 2. Ook bij de welpen bracht de laatste definitieve finale geen verandering meer in de stand.

De overige teams speelden in de grote finale bij de pupillen en de welpen nog een volledige competitie om mooie bekers en natuurlijk om de eer. Bij de welpen werd De Vaart 2 ongeslagen eerste met 1 punt voorsprong op Carrousel. De Vaart 3 had net 2 bordpunten meer om de derde plek te grijpen voor de neus van Paperclip 1. Bij de pupillen werd Paperclip ongeslagen eerste met 1 wedstrijdpunt voorsprong op Vlindertuin. Carrousel werd in deze grote finale met een mooie eindspurt nog knap derde.

Eindstanden

Superfinale pupillen
1. PJ Smit                    5
2. Zonnewijzer 1          3
3. Zonnewijzer 2          3
4. De Vaart 2               1

Superfinale welpen
1. PJ Smit 1                  6
2. De Vaart 1                3
3. Columbus                 2
4. PJ Smit 2                  1

Grote finale pupillen
1. Paperclip                  9
2. Vlindertuin                8
3. Carrousel                  6
4. De Vaart 1                 4
5. Zonnewijzer 3              3
6. Fonkelsteen                0

Grote finale welpen
1. De Vaart 2                 8
2.Carrousel                   7
3. De Vaart 3                 5
4. Paperclip 1                5
5. PJ Smit 3                  3
6. Paperclip 2                2

zie ook www.damclub-sna.nl 


Geplaatst op maandag 23 januari 2017 door Frans Groot

Terug naar overzicht