Schooldammen.nl
Toernooien
Momenteel zijn er geen toernooien bekend

Toernooi plaatsen
Ontdek het zelf!

Hoor je wel eens iets over dammen en lijkt het je leuk om het eens te proberen of te leren? Dan kun je via je meester of juf een gratis pakket aanvragen voor de klas:

Of misschien doet jouw school al mee aan de schooldamkampioenschappen?
Lees hier dan meer wat je zelf kunt doen.

Wist je dat toptalent Jan Groenendijk ontdekt is met het schooldammen?

Plaats je eigen verslag

Plaats je eigen verslag of persbericht door het formulier in te vullen op onze speciale pagina

Klik hier

Denken Ún bewegen - buitendambord

Voor scholen die graag zien dat kinderen buiten spelen, maar die ook oog hebben voor de fysiek wat minder sterke kinderen, biedt een buitendambord wellicht uitkomst.

Neem 100 'normale' stoeptegels, verf er om en om totaal 50 wit en u hebt een prachtig dambord van 3x3 meter. Voor passende schijven kunt u hier terecht.

Meer uitdaging?

Ben je zó goed geworden dat je altijd van iedereen wint, op school en ook als je tegen andere scholen speelt? Dan wil je misschien wel eens proberen te dammen tegen andere goede dammers, die bij een club dammen....

Op Jeugddammen.com vind je allemaal informatie over toernooien waar kinderen aan mee doen die, net als jij, op school altijd heel veel winnen. 

Wereldkampioen Roel Boomstra won in 2001 met zijn school

Schooldammen, wie is er niet groot mee geworden? Jan Groenendijk is ontdekt met schooldammen in Wageningen. Maar ook Roel Boomstra was er al jong bij! We kregen een artikel toegestuurd over het schooldammen in Soest in 2001.

Wereldkampioen Roel Boomstra won in 2001 met zijn school

Het betrof het 22e schooldamtoernooi. Toen voor het eerst met een welpencategorie (tm groep 6). De op dat moment 8-jarige Roel Boomstra werd met het welpenteam van de Insingerschool uit Soest kampioen. Lees het verslag van toen op de website van DVSB.

De damclub van Soest/Baarn is nog steeds actief op scholen en houdt op 14 januari 2017 het 38e schooldamtoernooi (zie ook agenda).

Welke schooldammer volgt in de voetsporen van Roel Boomstra en Jan Groenendijk en zal over ca. 10 jaar deelnemen aan een heuse WK-match om de wereldtitel dammen?


Geplaatst op zaterdag 19 november 2016 door WebM

Terug naar overzicht